Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаЯхиновци събраха едва 354,58 лв. за ремонт на изгорелия покрив на баба...

Яхиновци събраха едва 354,58 лв. за ремонт на изгорелия покрив на баба Невенка

Едва 354, 58 лева събраха в Яхиново за ремонт на покрива на къщата на Невенка Митева, който изгоря при пожар. Скромната сума е описана в протокол, подписан от кмета на дупнишкото село Софка Скоклева, читалищния секретар Елизабета Иванова и Филипа Очкова, които са отворили кутиите с дарения в присъствието на потърпевшата възрастна жена.

„Баба Невенка вече си живее в къщата, която е с плоча, ползва първия етаж. Но ремонт на покрива не са започвали да правят. Много им е трудно. Само за почистване след пожара от някаква фирма са им взели 4 000 лева. Тя е притеснена, плаче. Не е добре със здравето – не чува, слабо вижда. Очаквах повече хора да се притекат на помощ, но реалността е такава. Отново апелирам да бъде помогнато на тази над 80-годишна жена. Добре е човек да бъде съпричастен. Който желае, може да помогне на баба Невенка с финансови средства, като й ги занесе в дома й”, каза Софка Скоклева.

Както писахме, покривът на къщата на баба Невенка изгоря при пожар на 15 юли. Огънят лумнал от огнище в двора на Невенка, на което изварявали зимнина. За ремонта ще са нужни около 20 000 – 25 000 лв.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular