10 пожара гасиха огнеборци в Кюстендилско, в с. Страдалово са унищожени 150 дка гора и 8 необитаеми кирпичени къщи, горя „Алфа Ромео” в областния град

 

 

 

10 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. 9 от тях са причинени поради небрежност – пожарът в с. Страдалово, община Невестино, е засегнал 150 дка държавен горски фонд и частна собственост, изгорели са 8 необитаеми кирпичени къщи, няма пострадали хора. Той е възникнал в неделя около обяд и е гасен от екипи на РСПБЗН – Кюстендил, Горско стопанство-Невестино, община Кюстендил е изпратила водоноски. В РУ-Кюстендил е започнато досъдебно производство за изясняване на причините за възникването на пожара.

Небрежност е причинила пожар в помещение на социално заведение в Кюстендил в петък, изгорели са матрак и шкаф, няма пострадали хора. Пожарът е угасен от екипи на РСПБЗН – Кюстендил.

В петък вечерта е възникнал пожар в лек автомобил „Алфа Ромео“ в Кюстендил, изгорял е двигателен отсек, автомобилът е бил паркиран пред дома на собственика. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил, причините за възникването му изяснява РУ-Кюстендил, не се изключва умисъл.