Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерник100 години волейбол! Перничани играха със звезди

100 години волейбол! Перничани играха със звезди

В Перник започнаха тържествата по случай 100-годишния юбилей на волейбола в града. Спортът се появил в Перник през есента на 1922 г. Учителят Алексей Степанов, който бил от заселилите се в миньорския град белогвардейци, донесъл волейболната топка и започнал да обучава децата.
Децата от Волейболен клуб „Миньор“, техните треньори и любители на волейбола дадоха официален старт на тържествата.
„Волейболът е спорт с традиции и впечатляваща история в града ни, затова той има и много сериозно настояще. Не случайно всички възрастови групи на възпитаниците на клуба стигнаха до финалите в републиканските първенства в отделните категории. Това е добра индикация, че на този спорт в Перник предстои едно бляскаво бъдеще, достойно продължение на славното ни минало“, каза Стефан Кръстев, който откри събитието.
„Волейболът го е имало и от това, което виждам тук ще го има и в следващите 100 години. Тази година поставихме много стабилни основи, но за жалост не можахме да се класираме в елитната лига. Но се надявам да го направим в следващия сезон“, каза президентът на клуба Петър Първанов.
Перничани играха волейбол със звездите на пернишкия и български спорт – Светослав Гоцев, Тодор Скримов, Стилян Асенов, Мартин Симеонов, Любослав Симеонов, Методи Методиев, Кристина Йорданска, Андреа Матеева и други, съобщи общинския пресцентър.
Преди това момичета и момчета от ДЮШ проведоха открита тренировка със звездите. По-късно пред Двореца на културата всеки желаещ можеше да играе волейбол с националите.
Тържествата по отбелязване на вековния юбилей на волейбола в Перник ще продължат до края на годината.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular