Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендил11-годишно дете загина при пожар в Кюстендил, събират средства за погребението му

11-годишно дете загина при пожар в Кюстендил, събират средства за погребението му

Двама с тежки изгаряния при инцидент на АМ “Струма”

11-годишно момче загина при пожар в кюстендилския квартал “Изток”. Според близки на почерненото семейство, огънят е лумнал след небрежна игра с огън. Домът и цялото имущество са изпепелени, а жителите на махалата се опитват да помогнат със средства за опелото на 11-годишното дете.
“Тялото на детето лежи в моргата в кюстендилската болница, а близките му нямат средства за погребение. За цялото семейство се грижи дядото, глухоням и възрастен мъж, изкарвал препитание, събирайки отпадъци от контейнерите”, разказват съседи пред Фокус.

Жителите на квартала търсят съдействие и финансова помощ, чрез които да организират траурната церемония и да възстановят дома на останалата част от семейството. Предвижда се поставянето на кутии за дарения в центъра на квартал “Изток“.

Снимки – Фокус

Припомняме, че 11-годишно момче загина при пожар в петък вечерта. След погасяване на пламъците и разчистване, униформените са открили овъгленото му тяло. То е намерено в спомагателна постройка. В семейството има още 5 деца, които не са засегнати от инцидента. “Сградите са напълно унищожени, изгорял е и лек автомобил”, съобщи след инцидента говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка. Разследващите екипи продължават разследването на случая.

Огън причини друг тежък инцидент през уикенда на АМ “Струма”. Мъж и жена са с тежки изгаряния след пожар в камион. Пламъците са обхванали тежкотоварния автомобил, паркиран на паркинг към бензиностанция, в началото на автомагистралата. Пожарът е потушен от екипи на Столична дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“, с два противопожарни автомобила.

Пострадали са мъж на 69 години, с 85% изгаряния и жена на 63 години с 60% изгаряния. Пострадалите са нощували в кабината на камиона, на паркинга на бензиностанцията. Транспортирани са от екипи на Център за Спешна медицинска помощ – София до клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular