Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупница20-ина дупничани поискаха оставката на шефа на полицията в Дупница

20-ина дупничани поискаха оставката на шефа на полицията в Дупница

Борислав Динев: Не е имало забавяне в нашите действия

 

Оставката на началника на полицията Борислав Динев заради забавянето на разследването на изчезването на Янек Миланов поискаха жители на Дупница в четвъртък вечерта. За да зададат въпросите защо се е забавило издирването на Янек и къде е той, които дупничани поставят от два месеца, пред сградата на полицейското управление се събраха 20-ина души – съседи, приятели, познати на изчезналия мъж. Юристът Любомир Авджийски, който е изпълнителен директор на Центъра за мониторинг на правосъдието и бивш активист на партия „Да, България” и също е дупничанин, носеше плакат с надписи: „Уволнение на Динев незабавно!” и „Дупница без мафия”. Авджийски влезе в диалог с Борислав Динев, който дойде при протестиращите и покани на разговор брата на Янек Марио Миланов или някой от близките му. Марио Миланов обаче не бе сред протестиращите.

„Защо в първите дни, които са ключови за това да бъде намерено едно изчезнало лице, полицията в Дупница не изкарва прессъобщение, а чак на 5-ия ден? Защо една седмица прокуратурата и полицията в Дупница държат преписката при себе си и чак след това се образува досъдебно производство?! Това са два въпроса, на които можете да отговорите сега”, обърна се Авджийски към Динев. „Мога да уверя всички вас и гражданите на Дупница, че няма никакво закъснение в нашите действия. Призовавам, ако има близки, роднини и приятели на Марио и Янек Миланови, да заповядат. Мога да разговарям с тях и да им обясня в детайли какво сме свършили”, заяви Борислав Динев.

Репликиран от Авджийски, че дължи на дупничани пресконференция, на която да обясни какво се случва в продължение на два месеца и защо няма резултати с това разследване, Борислав Динев отговори, че пресконференция дава пресцентърът на полицията и такава най-вероятно ще има. „В момента не е разрешена пресконференция”, подчерта началникът на управлението.

Борислав Динев неколкократно заяви, че няма закъснение и се прибра в сградата на управлението.

По думите на Авджийски се очаква следващата седмица да има протест пред прокуратурата или полицията в града.

Присъстващи на протеста отново потвърдиха съмнения, че виновникът за случилото се ще остане ненаказан. „С мирни протести няма да се оправим”, каза Борислав Даскалов. Според бившия общински съветник Радослав Радославов пък проблем е и това, че полицията е централизирана.

Припомняме, че Янек Миланов е в неизвестност от 31 юли, като последният човек, с когото е бил видян, е Васил Капланов.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Прави са хорат от Дупница за остаката на полицейският шеф.Срещу мафията в Дупница нищо не се правеше до намесата на Гешев.Срещу Васил Капланов за незаконната му продажба на нафта без акциз и псевдо колонка в буса му в бившият месарски цех преди парк Рила и проверките от НСБОП тая година нищо не се спомена.Всичко ли потулихте и за това г-н Динев.Всички ченгета зареждахте там от години на големи отстъпки.Ама сега мълчите .Сигурен съм че има хора от РУ Дупница които знаят и за Янек всичко .

Comments are closed.

Most Popular