Saturday, May 25, 2024
HomeБизнес“България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит.”

“България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит.”

 Така президентът Владимир Путин отговори на въпрос на българи от малката общност живееща в Русия по време на предизборна среща в градчето им в Бесарбийсския регион.

“Ако аз управлявах България, дори не България, дайте ми само златото, пътищата и плажовете, само с това мога да удвоя пенсиите веднага!” каза Путин.”Нека погледнем цифрите – в пенсионния фонд годишно постъпват около 2,5 милиарда евро. С тях се плащат настоящите пенсии. В същото време, само от една от златните концесии, които са общо 4, държавата губи 1 милиард евро. Това не са измислени цифри, това са официални данни. Въпросният концесионер е внесъл в хазната за 2017 г. 20 милиона евро. В концесионния договор пише, че това е 2% от печалбата. Значи извън България са изтекли 980 милиона евро. Близо 1 милиард. А концесиите, както казах, са 4. Дори другите да са по-малки, поне 2 милиарда евро общо губи българският народ само от това…” – обясни президентът.После мина на пътищата.”Европа строи на България безплатни магистрали. А България не си събира таксите за тях. За цяла година, България събира 150 милиона евро от винетки. Сърбия, която сама си строи магистралите, и която има по-къса отсечка от България, та Сърбия събира само от транзита си 1 милиард евро. От същите камиони, които минават и през България”.- обясни Путин.Накрая коментира и темата за Черноморието:”Наши туристи – около 600 хиляди на брой са си купили имоти край морето. Влели сме милиарди в българската икономика. И сега вместо да ни насърчат, както правят например гърците, те се опитват да ни изгонят. Имало някаква “руска заплаха”. И това пряко обезсърчи нашите купувачи. Това не е ли глупава политика – в Гърция нама руска заплаха, а в България има? Но има и по-голям абсурд – само Крим, който е на север и има месец и половина летен сезон, та само Крим докарва двойно повече пари на Русия, отколкото цялото крайбрежие докарва на България. Където летният сезон е двоен – 3 месеца. Представете си колко повече хотели и колко по-дълга плажна ивица имат! И колко по-топло е там. И от това какво влиза в хазната? Нищо. Кражбите са невиждани, затова е така…” – завърши Путин. “Ако се направи равносметка, дори само от тези 3 компонента, в българския бюджет могат да влязат нови чисти 6-7 милиарда евро. Ще се удвоят пенсиите, а ще има и за друго. Но този нещастен народ просто е изтеглил най-лошия късмет на историята. Няма по-пропаднали и по-крадливи политици от българските” – бяха финалните думи на руския държавен глава. Припомняме, че според покупателната им сила, руските пенсии са около двойно по-големи от българските.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Винаги гласувам за Бойко Борисов и му се възхищавам . Ама Другаря Путин е много,много,много прав.Шапка му свалям за управлението.Наистина всички управници в България са много алчни.Като знам тези от малка Община като Дупница ,става ясно на Национално ниво каква е корупцията.

  2. П.П Като имам предвид ,впечатления и симпатии от Другаря Путин нямам предвид Българското крадливо и долно БСП ,БКП и други производни партии.

  3. Путин е прав! НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ!
    ЗАСРАМЕТЕ СЕ НАШИТЕ ДЕДИ СА ДАВАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ,А НИЕ КАКВО ПРАВИМ В ДНЕШНО ВРЕМЕ ДУПИМ СЕ!!! ОБИЧАМЕ МРЪСНИТЕ ТУРЦИ! Пуу и вие се наричате БЪЛГАРИ СРАМОТА!!!

Comments are closed.

Most Popular