Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупница8 паралелки се закриват в Кюстендилско, Промишленото в Дупница няма да обучава...

8 паралелки се закриват в Кюстендилско, Промишленото в Дупница няма да обучава счетоводители, Механото – митничари

 

Осем паралелки в Кюстендилска област паднаха жертва на липсата на ученици за новата учебна година и ще бъдат закрити, показват данните преди второто класиране на новите деветокласници. Това показват данните, изнесени от РУО – Кюстендил. В Дупница в Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление вече няма да се обучават ученици по специалността „Оперативно счетоводство”. ПГ „Акад. С. П. Корольов“, бившето Механо, пък закрива специалността „Митническа и данъчна администрация” и „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна”.

Гимназията в Бобов дол слага кръст на специалност “Електрообзавеждане на производството”.

Закриването на паралеки не подмина и Сапарева баня, в курорта няма да има ученици по “Икономика и мениджмънт” в СУ „Христо Ботев“.
В Кюстендил под ножа падат специалностите „Горско и ловно стопанство“, „Автотранспортна техника“ в ПГСС „Св. Климент Охридски“, “Организация на туризма и свободното време” в ПГТ „Никола Й. Вапцаров“, „Компютърна техника и технологии” в ПТГ „Джон Атанасов“.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Така е !Скапана държава ! Едно време в промишленото учеха най-слабите ученици. Беше пълно с циганки,но вземаха дипломи и работеха. Сега закриват училища. На тяхно място да открият чалготеки,публични домове,родилно отделение за малолетни…..БРАВО !!!!!

Comments are closed.

Most Popular