Friday, May 17, 2024
HomeСпорт35-годишният Ивайло Василев е новият треньор на "Вихрен"

35-годишният Ивайло Василев е новият треньор на “Вихрен”

Отборите от ЮЗ трета лига играят последни контролни мачове

През настоящата седмица треньорите на отборите от ЮЗ трета лига ще дадат нов шанс за игра на наличните си футболисти в контролни мачове преди да определят кои от тях ще бъдат картотекирани пред ЗС на БФС.
Доста напрегната ще бъде настоящата седмица за отборите, участници в ЮЗ трета лига, включително и новаците.
Треньорският дует на мъжкия отбор на ФК Банско Боби Галчев и Иван Топузов ще натоварят възпитаниците си в две контроли. В сряда от 17 часа на стадион Свети Петър ще им гостува отбра на Септември Симитли. В събота от 18 часа отборът ще играят в Разлог срещу местния Пирин. Новото име в отбора е Димитър Петков, за последно играл във втородивизионния Струмска слава Радомир.
Старши треньорът на Септември Симитли Стефан Гошев е планирал да даде шанс на наличните си футболисти в три контролни мача, както следва: в сряда на стадион Свети Петър в Банско срещу едноименния тим, в петък преди обяд на градския стадион в Рила срещу U-19 на Пирин Благоевград, а след обяд в същия ден ще гостуват на дублиращия отбор на Септември София на стадиона в Герман.
Наставникът на дублиращия отбор на ЦСКА ІІ Стамен Белчев сподели, че вече тимът му е в София след като беше на лагер в Тетевен и тренира на базата в Панчарево. В събота именно на стадиона в Панчарево дубълът на ЦСКА ще домакинства на Оборище Панагюрище.

Старши треньорът на дублиращия отбор на Левски ІІ Илиян Топузаков сподели, че ще натовари възпитаниците си в две контролни срещи. На 29 юли ще домакинстват на Герена на Балкан Ботевград, а на 30 юли ще гостуват на Рилски спортист Самоков.
Отборът на Рилски спортист в събота ще приеме на стадион Искър в Самоков дубълът на Левски София. Футболистите и останалите от клуба се надяват час по-скоро да получат възнагражденията си, които им се полагат от началото на годината.
Вихрен Сандански пък има нов старши треньор. Това е 35 годишният Ивайло Василев, който досега е бил наставник на втородивизионните Спортист Своге и Левски Лом. Във вторник преди обяд преди да изведе футболистите от мъжкия отбор за тренировка на градския стадион, той беше представен от Председателя на УС Георги Манолев. Общо седем тренировки са предвидени за футболистите на Вихрен през настоящата седмица. В събота седмицата ще приключи с двустранна игра и ще се обявят имената на одобрените футболисти, които ще бъдат картотекирани пред ЗС на БФС за новото първенство на трета лига.
Мъжкият отбор на ФК Марек продължава заниманията си под ръководството на наставника Танчо Калпаков на стадион Бончук. В събота футболистите ще изиграят контролен мач срещу отбора на Гранит Владая.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular