Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерник39-годишен доктор на науките оглави Мини Перник

39-годишен доктор на науките оглави Мини Перник

Рокада в Мини Перник. Досегашният изпълнителен директор Мирчо Мирчев се оттегля, но остава в ръководството на дружеството. Начело застава специалистът по минно дело, младият учен и доктор на науките Здравец Ефтимов.

Кой е новият директор?

Здравец Ефтимов е само на 39 години, с образователна и научна степен доктор по подземен добив на полезни изкопаеми от Минно-геоложки университет „Св.Иван Рилски“ в София. Той владее свободно руски, италиански и английски езици.
Новият директор на Мини Перник вече 5 години преподава в университета, в който се е дипломирал и се занимава и с научно-изследователска дейност. Здравец Ефтимов съчетава преподаването на студентите и научните изследвания с работа по специалността си като началник производство в дружество, добиващо руда. Специализирал е в страни като Намибия и Испания, участвал е в множество конференции и симпозиуми за минния отрасъл в целия свят.
Д-р Ефтимов има множество научни публикации в издания на минна тематика. Участвал е и в разработването на разлчини проекти, сред които флуоритово и оловно-цинково находища, находище за желязо и барит и др./ZaPernik

RELATED ARTICLES

Most Popular