Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионБлагоевград4-годишно дете пламна като факла в Благоевград! Медици от „Пирогов“в битка за...

4-годишно дете пламна като факла в Благоевград! Медици от „Пирогов“в битка за спасението му

То е в критично състояние и с опасност за живота, съобщиха на брифинг от лечебното заведение за спешна медицина

Дете на 4, 8 години горя като факла в Благоевград. То е транспортирано в критично състояние и с опасност за живота в столичната спешна болница “Пирогов”.

Сигналът е подаден около 16:30 часа в Спешния център в Благоевград, като не са ясни причините за инцидента. По непотвърдена информация, детето е било залято с бензин и запалено от неговия баща, който след това е избягал. От ОДМВР в Благоевград обясниха, че тази информация не е потвърдена. „ В момента се изяснява дали става въпрос за инцидент. Полицейски служители работят с майката и бащата на детето и се установяват точните факти”, съобщи за БТА говорителят на полицията Йорданка Шаркова.

„Става въпрос за дете, което е на 4, 8 г. Докарано е от Благоевград в много тежко състояние. В 17.15 часа е постъпило при нас и веднага е вкарано в шокова зала. Колегите работят и са под напрежение. Детето е в критично състояние и с опасност за живота. Не знаем какъв е процентът изгаряния, те са тежки и са навсякъде. В момента колегите се борят за живота на детето и цялата останала информация е на заден план. Най-важното е детето да оцелее. Детето не е придружавано. От медицинска гледна точка, можем да кажем, че нещата са тежки.Детето е в шокова зала на отделението по изгаряния”. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на УМБАЛСМ “Пирогов” д-р Валентин Димитров.От болничното заведениебяха категорични, че не са запознати с подробности около самия случай.”Нямаме информация, чисто само от медицинска гледна точка мога да ви дам информацията, която имаме, че нещата са тежки”, подчерта Димитров.

Според Nova става въпрос за битов инцидент, при който две деца са били оставени без родителски контрол, като в близост до тях е имало туба с бензин. Изяснява се дали става въпрос за нещастен случай по време на игра или запалването е умишлено, полицията тепърва ще установи. По случая се води разследване, уведомена е Окръжната прокуратура.

RELATED ARTICLES

Most Popular