Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерник400 великденски пакети раздават доброволци в Радомир и Перник

400 великденски пакети раздават доброволци в Радомир и Перник

Около 400 домакинства в нужда от област Перник ще получат хранителни пакети преди Великденските празници. Инициативата е на благотворителната организация “Не си сам”. С доброто дело ще бъде почетен най-големия християнски празник – Възкресение Христово.

“Не си сам” започна дейността си преди година. По случай  Великденските празници миналата година доброволци на организацията подпомогнаха с хранителни продукти 400 самотни и възрастни хора от селата в община Перник. Четиристотин пакета бяха раздадени и за Коледа, а миналия месец с хранителни продукти бяха зарадвани възрастни жители от Трънско.

От “Не си сам” съобщиха, че новата им благотворителна акция ще разшири обхвата си. Тази година в нея ще бъдат включени домакинства и от община Радомир. Организацията отново обяви набиране на дарения под формата на хранителни продукти. Такива ще се приемат през съботно-неделните дни в открития за целта доброволчески пункт в хипермаркет “Фантастико” в Перник.

Инициаторите на кампанията “Не си сам” ще се радват и на идеи как да бъдат още по-полезни на възрастните хора в нужда, както и на желаещи да се включат като доброволци в раздаването на пакетите.

RELATED ARTICLES

Most Popular