Monday, May 6, 2024
HomeРегионСамоковРотари клуб Самоков осъществи проект в детска градина

Ротари клуб Самоков осъществи проект в детска градина

Ротари клуб в град Самоков осъществи проект „Чист въздух за нашите деца“ в Обединено детско заведение (ОДЗ) „Зорница“. Клубът го осъществява с помощта на дистриктен гранд към Ротари клуб България и собствени средства, каза пред БТА Людмила Бързанова, вицепрезидент на Ротари клуб Самоков.

Проектът представлява монтиране на шест станции, които следят замърсяването на въздуха във всички отделения на ОДЗ „Зорница“. По този начин помагаме на персонала в детската градина да следи нивата на замърсяване на въздуха и навреме да се проветрява, казаха пред БТА членовете на Ротари клуб Самоков. Те допълниха, че когато има нужда от проветряване, датчиците сигнализират в червен цвят.

„Трябва да се гарантира осигуряването на здравословна среда в помещенията на детската градина за значително редуциране на рисковете за здравето на децата, свързани с качеството на въздуха, който дишат. Както и да се осигури модерен инструментариум на мениджмънта на детската градина за идентифициране на проблеми със средата в помещенията, за да се гарантира своевременна реакция и правилни адекватни дългосрочни мерки и да се покаже ангажираност за здравето на децата и околната среда чрез използване на най-модерните технологии“, допълниха ротарианци за осъществения проект.

В учебното заведение членовете на Ротари клуб бяха посрещнати от директора ОДЗ „Зорница“ и бяха разведени из стаите, за да видят готов осъществения проект.

RELATED ARTICLES

Most Popular