Sunday, May 19, 2024
HomeКриминалниКриминалисти разследват тежък конфликт, заплахи и побой в Земен

Криминалисти разследват тежък конфликт, заплахи и побой в Земен

Местен обиждал и биел хора, жена губи бебето си

Тежък случай с побой и заплахи в Земен разплитат служители на ОДМВР-Перник. Драмата се разиграва в неделя вечерта при  местното читалище. Тогава бивш граничен полицай, за когото се твърди, че се изживява като истински дерибей напада мъж. След това е посегнал на бременната му приятелка и на 16-годишно момче. Инцидентът придобива известност в социални групи.

Даниел Стоянчев, който е баща на 16-годишното момче разказва за трагедията: „Идва биячът и започва да бие няколко момчета в момента в който почва да удря и рита бременна жена! Моят син се намесва да я защити, а биячът, който е на 50 г. го души и поваля на пода, синът ми успява да се измъкне и отива да дава първа помощ на друго момче, което е окървавено и в безсъзнание! Горд съм с постъпката му!” пише Стоянчев.

Пострадалата 32-годишната жена се казва  Грета Димитрова. Тя е настанена в пернишката болница. По препоръка на лекарите е хоспитализирана в отделението по гинекология на МБАЛ „Рахила Ангелова“. Пред местния сайт „Мироглед“ тя споделя, че и предстои медицинска интервенция за отстраняване на мъртъв плод.

„Бременна съм в 8-ма седмица. Във вторник вечерта получих неразположение и кървене. Веднага потърсихме медицинска помощ в болницата в Перник. След преглед лекарите бяха категорични, че плодът трябва да се премахне, тъй като е мъртъв“, пояснява Грета.

По думите й след злополучната неделна вечер, когато тя и приятелят й са били нападнати с ритници и юмруци в читалището в Земен от Калин К., е усетила болки в областта на корема.

Грета Димитрова е настанена в МБАЛ-Перник. Снимка: Мироглед

Тя е извадила медицински документи, които ще използва пред съдебните власти. Към тях тя ще приложи и епикриза след извършване на интервенцията, която и предстои в отделението по гинекология в болницата в Перник.

„Ще го гоня до дупка този насилник. Не съм единствената, която иска възмездие и наказание за стореното към мен и половинката ми и последствията от загубата на бебето ни. Кръстев е луд човек, който не излиза от дома си в Земен, защото го е страх от хората. Той пуска жалби срещу хората от общината с обяснението, че е заплашван и тормозен“, разказва през “Мироглед” потърпевшата жена.

Полицията излезе с официална информация по случая.

В бюлетина е записано, че едната жалба е на група от хора, които твърдят, че са бити, малтретирани и заплашвани от 50-годишен местен жител.

Мъжът  от своя страна също е внесъл своя жалба в полицията. В нея описва версията си по случая. Той твърди, че с дъщеря му са заплашвани по телефона от първите жалбоподатели.

В ОД на МВР Перник са представени медицински документи от потърпевши и са снети сведения от всички участници. Мъжът на 50 години бе задържан за срок до 24 ч.

В сряда Районната прокуратура образува  досъдебно производство. Разследването е по чл. 131, ал. 1, т.4 и 12, вр. Чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular