Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевград5 бременни жени се лекуват в ковид отделенията на МБАЛ-Благоевград

5 бременни жени се лекуват в ковид отделенията на МБАЛ-Благоевград

Още се чакат резултатите от двете проверки за смъртта на 43-годишната разложанка

Все още няма резултати от двете проверки, които текат в МБАЛ-Благоевград за смъртта на 43-годишната бременна жена с коронавирус от Разлог.

Както е известно, тя е била приета първо в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Благоевград с температура и тежко дишане. Рентгеновата снимка е показала двустранна пневмония. Нейното състояние обаче бързо се е влошило и се е наложило преместването й в реанимация. За съжаление лекарите не са успели да спасят живота й и тя е издъхнала.
Във връзка с трагичния случай бяха разпоредени две паралелни проверки – едната от Изпълнителна агенция „Медицински одит“, а другата от директора на лечебното заведение, която цели да установи какви точно са били предприетите действия от медиците. „Направиха ни щателна проверка от Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Чакаме да видим тяхното становище. Все още няма резултати и от нашата проверка“, бе краткият коментар на директора на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Минчев.
Той допълни, че болницата в областния център има още бременни жени, които в момента се лекуват от коронавирус. Лечебното заведение продължава ежедневно да приема нови случаи на заразени с опасния вирус.
„Към момента има още пет бременни жени, които се лекуват от COVID-19 в нашата болница. Не мога да кажа, че тяхното състояние е най-доброто, но не е и лошо. Приемливо е. Случаите на новозаразени в областта се увеличават и се запълват все повече легла в ковид отделенията ни“, каза още д-р Минчев.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular