Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаАвтомобил блъсна млада дупничанка при неработещите светофари на ГУМ, очевидци: Движението е...

Автомобил блъсна млада дупничанка при неработещите светофари на ГУМ, очевидци: Движението е пълен хаос

 

От общината изпратиха писмо до полицията за нуждата от регулировчик още на 6 март, осигуряват нови платки за изгорелите уредби

 

Вероника Чакърова: Страхувах се да не бъде ударен някой пешеходец, ето че и това стана

Млада жена бе блъсната на светофарите при ГУМ-Дупница от автомобил. Заради неработещите вече няколко седмици светофари автомобилите почти не дават предимство, а пешеходците пресичат на страх. Шофьорът, който се движел в посока кръговото, не успял да спре навреме и блъснал жената.

Бизнесдамата Вероника Чакърова се надява скоро светофарът да заработи.

Пострадалата жена е закарана в Спешна помощ, където й е оказана помощ. Животът й е вън от опасност, но тя се е оплакала от болки в тялото. Шофьорът е със съставен акт, пробата му за алкохол е отрицателна.

Припомняме, от общината обясниха на 6 март, че заради токови удари светофарите в района на ГУМ са повредени. Община Дупница е предприела осигуряването на нови платки от специализирана фирма, които ще бъдат монтирани веднага след доставянето им и възстановена работата на кръстовищата. От общината тогава изрично подчертаха: „Умоляват се и водачите на МПС-та да бъдат внимателни и съхраняват живота на пешеходците”. Още на 6 март бе входирано писмо до РУП-Дупница от кмета на общината инж. Методи Чимев за осигуряване на униформени служители, които да регулират движението предвид безопасността на пешеходците.
Дупничани пък се питаха докога ще продължи хаосът с неработещите светофари. Особено натоварено е движението при ГУМ-Дупница и изхода Дупница-Сапарева баня, както и изход Самоков. Очевидци на инцидента коментираха, че на най- опасното кръстовище при ГУМ все още няма регулировчик от началото на аварията. Много граждани, сред които и бизнесдамата Вероника Чакърова, която има търговски обект на светофарите при ГУМ, е притеснена да не бъде блъснат пешеходец заради аварията и ето че това стана. Самата Вероника в края на миналата година претърпя инцидент, като градски рейс запрати паве в стъклената витрина на магазина й.

Полицейският шеф Борислав Динев бе потърсен за коментар кога ще бъде изпратен регулировчик при ГУМ и защо не е изпратен досега такъв, но телефонът му даваше свободно. Той запазва правото си на отговор.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular