БФС одруса “Сливнишки герой” с 2000 лв. и мач без публика, побойникът Димитър Маймунков аут от футбола за 1 година

На снимката: Нервите взеха връх на стадиона в Сливница, който се превърна в бойно поле

 

 

“Сливнишки герой” се размина сравнително леко след ексцесиите покрай мача с “Рилски спортист” (1:2) от 9-ия кръг на Югозападната трета лига. Както вече стана ясно, след двубоя играчът на домакините Димитър Маймунков пробва да нокаутира рефера Благой Манов, футболисти и публика на “Героя” награбиха и посегнаха на голмайстора на самоковци Петко Петков, който бе свален на земята, а операторът на “Рилецо” Юлиян Чалгънов бе ударен от неизвестен тип, пробвал със сила да му отнеме камерата.

За тези си провинения “Сливнишки герой” бе наказан с 1 мач без публика и 2000 лв. глоба, а провинилият се състезател на отбора Д. Маймунков бе изхвърлен от футбола за 1 година.

От “Рилски спортист” остро осъдиха поведението на футболистите на противника и тяхната публика, като радващото е, че всички в отбора са здрави и на разположение на наставника Венци Арсов.

“С подобни действия се връщаме към едни отминали времена. Недоумявам защо нямаше полиция, която да охранява срещата”, учуден бе след напечения сблъсък треньорът на “оранжевите”.

Пострадалият таран на тима Петко Петков пък коментира нападението над него в Сливница.

“След края на мача имаше напрежение между двата отбора. Домакините нападнаха първо съдията. Всичко тръгна с претекста, че ние нещо сме били счупили в тяхната съблекалня. Явно търсеха физическа саморазправа. Нападнаха ме в гръб, в мелето участваха 10-15 човека. Те ме свалиха на земята, но за щастие се отървах без сериозни наранявания. За първи път ставам свидетел на подобно нещо в Трета лига”, призна нападателят.