Отборът на „Беласица” тренира вече в Коларово, теренът на стадиона в Кърналово прекалено твърд

Иван Златински

 

Прекалено твърдият терен на стадиона в село Кърналово е причина мъжкият отбор на ОФК „Беласица” да се готви вече в Коларово, където се играят официалните срещи за първенството. Явно нещо куца в организацията, след като има сонда с дебит 11 л/секунда и теренът в Кърналово не се полива.

Първото занимание старши треньорът на мъжкия отбор Иван Златински проведе във вторник, давайки ден почивка повече на възпитаниците си, защото мачът от 10-ия кръг на ЮЗ трета лига е в неделя. Единственият футболист, който не се готви с колегите си, е дефанзивният халф Любо Танев, който бе контузен лошо в глезена в последния мач, игран в Пазарджик срещу местния „Хебър”. Аспарух Шамкалов е вече на разположение на наставника си, след като се почувства възстановен от контузия.

В Коларово се набляга на изчистването на допусканите пропуски до момента в досега изиграните срещи, най-вече на тактико-технически и игрова дисциплина.

„Не си правим илюзия, че ще ни бъде лек мачът срещу „Миньор” (Перник) в неделя. Добър отбор и треньор и името на „Миньор” ни респектира. Крайно време е да покажем истинското лице на „Беласица” и дай Боже това да стане факт още в неделя на стадиона в Коларово срещу „Миньор” (Перник)”, сподели Иван Златински.