Monday, May 20, 2024
HomeСпорт Чудото е факт! "Рилецо" удари "Академик" с 13 точки в Пловдив и...

 Чудото е факт! “Рилецо” удари “Академик” с 13 точки в Пловдив и е на финал за Купата

Самоковци излизат в спора за трофея навръх 3 март срещу “Левски Лукойл”

“Рилски спортист” извърши мини подвиг в турнира за Купата на България. След като допусна шокиращо поражение с 86:98 в първия полуфинален сблъсък от “Академик” (Пд), селекцията на Людмил Хаджисотиров потопи съперника с 93:80 под тепетата и за втори път през последните 3 години ще играе финал в престижната надпревара. В битката за трофея на 3 март самоковци се изправят срещу “Левски Лукойл”, изхвърлил от състезанието симпатичния тим на “Балкан”.
Още в началото гостите показаха, че ще се борят със зъби и нокти да продължат напред. Те играха много вдъхновено и на почивката имаха удобна преднина от 14 пункта – 50:36. Последваха силни моменти за домакините, които в средата на последната част намалиха изоставането си до едва 4 точки и всичко изглеждаше приключило. Не така обаче мислеха “скиорите”, които със силна серия от 11:2 сториха на пръв поглед немислимото.
Над всички в зала “Сила” за “Рилецо” бе американецът Еван Равънел. 28-годишният терминатор завърши с “дабъл-дабъл” от 21 т. и 10 борби за едва 23 мин престой на паркета. Дерек Райт добави 15 т., капитанът Йордан Бозов реализира 14 пункта, а новоизлюпеният национал Златин Георгиев-Голди се отчете с 13 точки.
“Доволен съм от играчите, които видяха, че няма нищо невъзможно. Дойдохме с дефицит от 12 точки и трябваше да изиграем почти перфектно срещата, за да триумфираме. Показахме характер и затова успяхме. Поздравявам и “Академик” (Пд) за добрата игра, спечелиха заслужено в нашата зала първия мач. Може би сега бяха малко по-пренавити от нас”, сподели след сирената щастливият наставник на победителите Людмил Хаджисотиров-Удо.

RELATED ARTICLES

Most Popular