Двама борци на кюстендилската школа на тепиха на международния турнир “Дан Колов – Никола Петров”

Августин Спасов

 Републиканските шампиони Августин Спасов и Милослав Методиев гонят призово класиране

 

Двама състезатели от кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви” ще вземат участие на силния международен турнир “Дан Колов – Никола Петров”. Това са републиканските шампиони Августин Спасов и Милослав Методиев. Главният треньор на кюстендилската школа Валери Райчев лично бе предложил на щаба на националния тим и бронзовия медалист Симеон Станкович, но той не е включен.

Милослав Методиев

“Симеон е много талантливо момче. Пак по мое предложение ще участва на турнира “Петко Сираков” за мъже до 23 г., като има шанс да спечели правото да представлява България на Европейското първенство за тази възраст”, коментира Райчев.

Спортист №1 на Кюстендил 2018-а Августин Спасов ще се бори в кат. 60 кг. Милослав Методиев, който е неколкократен носител на приза, отново се подготвяше с турския национален тим по покана на Риза Каяп и ще се бори в тежка категория 130 кг.

Над 500 състезатели от 32 държави ще стартират на турнира “Дан Колов – Никола Петров” в зала “Арена Асикс” (бившата “Фестивална”) от 22 до 25 март. С най-добрите си състезатели идват руснаците и японците. На тепиха ще излязат още борци от САЩ, Азербайджан, Казахстан, Украйна, Грузия, Унгария, Франция, Полша, Чехия, Словения, Румъния, Сърбия, Финландия, Перу.

Надпреварата ще бъде по новия регламент, като схватките във всяка категория ще бъдат в два дни. В първия ще са елиминациите, а във втория – финалите.