Сребро и бронз за самоковските алпийки в стартовете за купа “Пиба” в Боровец

Симона Скробанска се окичи със сребро след надпреварата в полите на Рила.

 

Две отличия завоюваха състезателките на клуб “Боровец” от двата старта за купа “Пиба”, валидни за ФИС, на писта “Мартинови бараки 4” в курорта Боровец.

Намиращата се във великолепна форма Симона Скробанска се качи на подиума, заемайки второ място в гигантския слалом при момичетата до 16 години. Скробанска не направи видими грешки по трасето, като бе изпреварена единствено от шампионката Юлия Златкова от “Юлен”. Десета тук финалната линия пък пресече София Стоянова от “Чамкория”.

Втория медал за “Боровец” донесе Мартина Иванова. Тя финишира трета и заслужи бронз в гигантския слалом при момичетата до 14 г. Иванова изостана на 0,55 сек от победителката Антония Захонту от Румъния и на 0,20 сек от Лиляна Питова от Банско, но пък изпревари с 0,01 сек внучката на двукратния олимпийски шампион в борбата Боян Радев – Бояна.

Много близо до място на почетната стълбичка бе и Стефан Ярловски, който завърши четвърти и пети в двата старта при 16-годишните. В същата категория Георги Морунов и Георги Конярски заеха 6-о и 10-о място. При момчетата до 14 г. пък Георги Ангелов и Красимир Вададжийски бяха седми и девети в слалома.

В надпреварата в най-стария зимен ски център у нас се пуснаха внушителните 84-ма състезатели от България, Румъния, Босна и Херцеговина, Турция и далечна Бразилия, а отлична оценка за провеждането на състезанието дадоха ръководните фактори от БФСки.