Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияГЕРБ: Няма да мълчим пред лъжите на БСП

ГЕРБ: Няма да мълчим пред лъжите на БСП

Изречените груби неистини от социалистите по адрес на ГЕРБ представляват най-агресивна форма на езика на омразата, смятат от партията на Борисов

От ПП ГЕРБ разпространиха позиция във връзка с конгреса на БСП в събота, където стана ясно, че социалистите ще внесат вот на недоверие към кабинета “Борисов 3” по темата за корупцията.

В доклада си пред конгреса Корнелия Нинова поиска свалянето на ГЕРБ от власт и предсрочни избори. Тя бе категорична, че БСП трябва да спечели мандата и да реализира следващото управление.

“Една от стъпките за свалянето на ГЕРБ е вот на недоверие. Нека конгресът обсъди и реши кога да започнем разговори с другите партии и да внесем такъв”, заяви соцлидерката.

ГЕРБ отказва да приеме и да мълчи пред поредната порция от лъжи, манипулации и различни обвинения, изречени по време на 49-ия конгрес на БСП. А всъщност този 49-и конгрес продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни. Изречените груби неистини от лидерите на БСП, на ПЕС и от различни депутати от червената партия по адрес на ГЕРБ представляват най-агресивна форма на езика на омразата. За пореден път другарите от “Позитано” се занимаваха само и единствено с ГЕРБ, вместо да погледнат ситуацията в собствените си редици.

На последните парламентарни избори българските граждани избраха отново ГЕРБ да управлява страната. Гражданите решиха, че не желаят “алтернативата”, която им предлагаха Корнелия Нинова и БСП. Гражданите решиха Нинова да остане в опозиция. Благодарение на тези решения на гражданите днес икономическата стабилност в страната е налице, страната ни бележи стабилен икономически ръст, чуждестранните инвеститори откриват нови предприятия в България, доходите се увеличават постепенно, градовете и селата се преобразяват, инфраструктурните обекти вървят в срокове, България е надежден партньор в ЕС и НАТО и българският глас се чува от всички. На тези неща ли предлага отново алтернатива БСП?

Във връзка с ескалирането на политическия тон и използването на езика на омразата от страна на БСП председателят на ГЕРБ Бойко Борисов свиква за неделя разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията. В него ще вземат участие членовете на ИК, министри и депутати от ГЕРБ.

 

БСП няма да бъдат алтернатива на управление, защото няма да могат да спечелят избори с този начин на поведение и конфронтация.

 

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на пресконференция след разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията.

„В никакъв случай не трябва да се придържаме към тяхното говорене“, поясни Цветанов.

„БСП няма да бъдат алтернатива на управление, защото те няма да могат да спечелят избори с този си начин на поведение и с тази конфронтация, която водят и винаги искат да рушат. ГЕРБ спечели демократично изборите през последните 10 години. ГЕРБ ще спечелва тези избори, защото ние сме партията, която е най-близко до хората и сме в ежедневен контакт с тях. Това е силата на ГЕРБ. БСП имат своята история на загуби от създаването на ПП ГЕРБ“, коментира Цветанов. Той посочи, че дори бившият лидер на БСП, който е лидер на ПЕС, е затвърдил неговото убеждение, че винаги, когато управлява една политическа формация или голямото политическо европейско семейство на социалистите, те губят избори след избори. Цветанов даде пример с Германия, Франция и Австрия.

„Те не са алтернатива, това трябва да е ясно, а още по-малко пък БСП да бъде алтернатива на днешното управление“, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

Според вицепремиера Томислав Дончев цялото конгресно мероприятие на БСП е било едно събитие за взаимопомощ.

„Не се наемам да правя детайлен анализ на конгреса. Само като обобщение бих казал, че е много лесно и даже много готино да приказваш някакви цветни неща, да си играеш с думите. Опасното става, когато се случи така, че има шанс между думите да започнеш да си играеш с бюджет, с хората. Ако базираш цялата си политическа риторика на фалшивите новини, как би изглеждало евентуално едно твое управление? Докато си опозиция, това е безопасно“, посочи Дончев.

Без да искам, когато анализирам и тези, и поведението на ключови играчи от конгреса, все ми идват на ума разни термини от психологията. Почваме с посттравматичния стрес, отбеляза той. По думите му стресът се появява и настава изживяването на събитието.

„Второ всички, които са се занимавали повече с психология, знаят, че има такъв феномен, който се казва проектиране. Страховете ги прехвърляш на другия. Ако теб те е страх, казваш на другия: „Не се плаши“. Абсолютно същият феномен има, когато се говори за корупция. Да не коментирам, че цялото конгресно мероприятие е едно събитие за взаимопомощ“, заяви вицепремиерът. По отношение на отказа на БСП да се коалира с ГЕРБ, Дончев попита кой им е предлагал такова нещо.

„Кога ви е предлагано нещо такова? Хубаво че не искате, но и ние не искаме. Много харесвам, наистина го харесвам, когато някой ти говори за цензура, докато го излъчват по две-три телевизии. Не знам къде е дефицитът. По мой спомен тезисите от 14-ия и 12-ия конгрес ги публикуваха във вестниците“, каза Дончев.

 

БСП може би иска да загроби имиджа на България

 

Спасявайки, може би, своите вътрешнопартийни проблеми, БСП искат да загробят имиджа на България, заяви министър Лиляна Павлова.

„Като министър, отговорен за подготовката и провеждането на българското председателство, и от името на цялото правителство искам ясно да заявя, че българското председателство, първото българско председателство, е една тема, която е аполитична, надпартийна. Осъзнаваме националната отговорност, която носим“, заяви министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова по време на пресконференцията. По думите й България трябва да бъде един отговорен, стабилен, пълноправен член на ЕС.

„Нещо, което означава да поемаме ролята да говорим в един глас, от името на 28 държави – членки на ЕС, да представляваме и защитаваме интереса на всички граждани в ЕС, на 28-те държави, като част от общоевропейските ни приоритети и теми, важни и актуални за всеки един европеец“, отбеляза Павлова.

Министърът посочи още, че опитът на политически централи и конгреси да се заиграват с тази тема, да я политизират, манипулират, е грозен и недостоен. Според нея единствената му цел е, спасявайки може би своите вътрешнопартийни проблеми, да загробят имиджа на България, да уронят престижа на страната ни и да покажат, че едва ли не има политическа нестабилност и дестабилизация.

„Нещо, което е пагубно“, посочи Павлова. По думите й успешни председателства са тези, в които управляващи и опозиция говорят на един глас.

„Казаното вчера – поредната лъжа. Приоритетите на председателството – ясно посочени са. Приоритетите на трите държави – ясно одобрени са. Одобрени от всички европейски лидери на Европейския съвет през юни. На 100% се припокриват с така наречените контраприоритети на БСП. Нито един от техните контраприоритети не е контра, той всъщност е про. Преписват или не четат? Лъжат или манипулират? Това е нашият въпрос“, коментира Павлова. Тя допълни, че ако са „за“ и не смеят да си кажат, им благодари, че приоритетите им напълно съвпадат.

„Остава усещането, че може би левицата в България, като част от европейската левица, не иска да говори за единство, за сигурност, за интеграция на Западните Балкани“, каза Павлова и посочи, че това е тема, която именно благодарение на България, на българското правителство и на политиката, която е водела през последните 6 месеца, са влезли в дневния ред.

„Не ви отива, уважаеми господа от опозицията. Девизът на България е: „Съединението прави силата“. Нека сме силни, за да имаме силна Европа. Това е, което трябва да ни обединява“, допълни Павлова.

 

БСП е алтернатива на ГЕРБ, но лоша

 

 

БСП е алтернатива на ГЕРБ, но лоша. Защо не върнаха децата в училище, а си направиха фонд от 500 милиона, който си пуснаха по общините? Това каза финансовият министър Владислав Горанов след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Той изреди показателите на държавата, които показват растеж и предвидимост.

„Осигуряване над 10% ръст за здравеопазването, но дереджето на болниците във Враца, Стара Загора и Ловеч е заради политиките на тези, които се пишат за алтернатива. Държавата може да расте повече, но не и с участието на БСП“, добави Горанов, цитиран от в. „24 часа“.

„До края на мандата след 3 години и половина ще сме удвоили учителските заплати, ще сме направили тол система, вероятно ще сме в Шенген и еврозоната“, изреди той.

 

БСП са все по-неадекватни

 

„Чувствам се притеснен за БСП, защото започват да изглеждат все по-неадекватни. Когато се внася вот на недоверие, би трябвало да се отговори на няколко много важни въпроса. Един от тях е какво се случва, ако правителството падне? Вторият въпрос е каква е алтернативата на сегашното управление? Ако те кажат, че тя е самостоятелното им управление, ще е под съмнение психическата им устойчивост. БСП трябва да кажат кога ще има избори”, сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„БСП искат вот за една тема, по която може да се хвърля кал лесно. Не е трудно хора, които не са написали бюджета, да обещават, че ще дадат повече пари. Те са решили да продължат да говорят, въпреки че не спечелиха доверието на обществото”, каза още той.

 

 

снимка

Томислав Дончев и Цветан Цветанов – двама от лидерите на ГЕРБ, разкритикуваха от различни гледни точки БСП.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular