Sunday, July 14, 2024
HomeНовиниБългарияКаракачанов: По-добре буйни пилоти, отколкото заспали плъхове

Каракачанов: По-добре буйни пилоти, отколкото заспали плъхове

 

Малкото летателни часове в българската авиация са хроничен проблем, военните ни самолети не са на необходимото ниво, заяви министърът на отбраната.

В началото на седмицата стана ясно, че част от военните пилоти в базата “Граф Игнатиево” отказват да летят на тренировъчни полети, защото не се чувстват уверени, което е техният легален начин да изразят позиция, недоволство и да заявят проблем. Тези млади момчета са се възползвали от законното си право в тази ситуация да не летят. Бунт няма. Те си изпълняват задълженията, категоричен бе министър Красимир Каракачанов.

“Предпочитам да има млади буйни пилоти, а не заспали плъхове, които чакат ден да мине, друг да дойде”, допълни той пред Нова телевизия.

Министърът призна, че самолетите в родната авиация не са на необходимото ниво, защото една част от тях не са поддържани от много години.

“Проблемите с документацията на доставените двигатели са предимно технически. В момента, в който тези 10 двигателя влязат, те ще облекчат положението. Надявам се това да се случи тези дни”, поясни той.

И допълни, че договорът за тези двигатели е сключен от предишното ръководство на министерството.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular