Гл. инженер на УВЕКС Е. Кабзималова фаворит за шеф на водното дружество в Сандански, бори се за поста срещу Николай Донков от Благоевград

Е. Кабзималова

Конкурсът пропада поради липса на кворум, ОбС председателят Синански в отпуск, съветници масово ще отсъстват от сесията

Главният инженер на общинското дружество УВЕКС ЕООД – Сандански, Екатерина Кабзималова е фаворит за поста управител на водното дружество в курортния град.

Николай Шаламандов

Както в. „Вяра” първи информира, нейното име се спряга от миналата година за поста, тъй като тя се възприема като двигателя на ВиК, служителите я имат за тежката артилерия на дружеството. Повече от 10 г. Кабзималова е главен инженер на предприятието и чертае водните артерии в общината.

Тодор Гикински

Познава най-добре проблемите и умее да ги решава със замах, категорични са служители в дружеството. Днес Екатерина Кабзималова ще представи програмата си за управление на редовната общинска сесия, насрочена за 9 ч. Тя се конкурира с абсолютно неизвестния за Сандански Николай Донков от Благоевград.

Изпитната комисия, начело с лидера на ВМРО Николай Шаламандов, е порязал трети участник в конкурса, запътил се за постта чак от Ловеч, с мотива нередовни документи. В момента временно изпълняващ длъжността е Крум Аргиров, бивш военен. Той не участва в конкурса поради липса на инженерно образование. „Много добре се справя със задачите си, истински работяга е”, е мнението на санданчани за временно изпълняващия длъжността шеф на УВЕКС.

Вчера телефонът на председателя на изпитната комисия Н. Шамаландов беше изключен, а ОбС шефът Георги Синански не си вдигна телефовна. От секретариата на Общинския съвет съобщиха, че е излязал в отпуск. Заявления за отсъствие от ОбС са заявили много общински съветници по различни причини и конкурсът най-вероятно ще пропадне поради липса на кворум.

Постът беше овакантен от Тодор Гикински, който миналата седмица оглави още по-голямо дружество – ВиК Добрич. Бъджетът на дружеството там е 90 млн. на година, а жителите плащат по 3 лв. за кубик вода.