Войводата Стоян Божинов: Депутатът Атанас Стоянов няма думата в Петрич, какво сдобряване, какви 5 лева, екипът на Бръчков катастрофира общинските дружества!

Атанас Стоянов и Стоя Божинов

Стоянов: Аз съм оная топла връзка между ГЕРБ и ВМРО в Петрич!

Депутатът от ВМРО Атанас Стоянов няма никаква власт над структурата в Петрич и никой не го е оторизирал да води разговори с кмета Димитър Бръчков за стопляне на отношенията ни. Това заяви за вестник „Вяра” лидерът на ВМРО в Петрич Стоян Божинов.

Димитър Бръчков

 

Той беше силно изненадан от изявленията на депутата пред местните журналисти след последната му приемна: „Причините за тези различия са комплексни – дали заради липса на комуникация, дали заради изгубването на кореспонденцията между двете основни политически сили в града има известно напрежение. И тука може би основният ми ангажимент е аз да съм оная топла връзка между двете политически сили, която да направи така, че както на национално, така и на местно ниво нещата да вървят в правилната посока. Няма да е лесно, но съм убеден, че това ще се случи“, заяви Стоянов.

„Това са пълни глупости, каква топла връзка, какви пет лева”, пита войводата на Петрич и добави: „Всички общински дружества са доведени до пълна катастрофа. Болницата фалира, дългът й е над 6.5 млн. лв. ВиК е с нови задължения, те вече са 1 800 000 лева. Синята зона, която беше най-добре работещата общинска структура, вече започне да губи. Като и други общински фирми. От зеленчуковото тържище до село Кърналово приходите са както при предходното общинско управление, което толкова много критикувахме и като което всички обещаваха да не работят. Така наречената борса до Кърналово има двама управители, и двамата са членове на ГЕРБ. Сега е същият хаос с входните билети и движението, както при предишните управляващи на общината.

Да се върнем към ВиК, чиито задължения растат лавинообразно. Над 1 800 000 лева задължения означават, че всеки от жителите на общината заедно с бебетата дължи по над 25 лева, за да се изплатят тези задължения, или 4-членно семейство ще се бръкне с около 100 лева. Това плюс ежемесечната такса за вода. Аз наричам тези пари „таен данък ВиК“, с който ни облагат, без да ни питат.