Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони“ се класира втори на турнира „Черноморски игри” във Варна

„Марек Юнион-Ивкони“ се класира втори на турнира „Черноморски игри” във Варна

 

Волейболистите на “Марек Юнион-Ивкони” завършиха на второ място в международния турнир във Варна, след като на финала отстъпиха 0:3 гейма (20, 16, 26) от домакина “Черно море”, воден от Виктор Карагьозов. Турнирът бе част от Третите черноморски младежки игри, които се провеждат от 27 септември до 7 октомври. Те са в спортовете волейбол, лека атлетика, ветроходство, водна топка, спортна гимнастика, тенис на корт, плуване и фехтовка. Игрите се провеждат под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, под председателството на кмета на Варна Иван Портних и с подкрепата на община Варна.

Диагоналът Димитър Дулчев записа 15 точки за дупничани, а най-резултатен в срещата с „Черно море” бе Стефан Иванов от домакините с 19, Явор Генов добави 17. Дебют при мъжете направи поредния играч от школата на “Марек” Сергей Сергиев, който се появи на игрището и в трите мача и показа, че може да му се разчита през есента.

Играчите на Иван Тасев победиха “Арда” с 3:0 гейма и след тайбрек излъгаха гръцкия елитен “Етникос” (Александруполис) за 3:2 гейма. Варненци пък наложиха хегемония и не дадоха нито гейм и в трите си срещи за кеф на своите фенове. Гърците останаха 3-ти, а тимът от Кърджали е на 4-то място.

Дупничани взеха една от индивидуалните награди, след като Светослав Станков бе избран за най-добър разпределител. За MVP на турнира бе определен Явор Генов от варненци, които взеха и призовете за блокировач и нападател, съответно Николай Колев и Стефан Иванов.

Това бяха последните проверки за дупничани, които този уикенд стартират в шампионата на Суперлигата. В първия кръг “Марек Юнион-Ивкони” посреща именно “Арда” в събота (7.10.) от 17 часа в своята зала.

RELATED ARTICLES

Most Popular