Wednesday, May 8, 2024
HomeСпортСамоковецът Христо Манов блесна със сребро за купа "Троян" в полите на...

Самоковецът Христо Манов блесна със сребро за купа “Троян” в полите на Стара планина

 

 

Петима състезатели на клуб “Соколец” се включиха в 49-ото издание на маратона по ориентиране “Хемус” край с. Драшкова поляна, община Троян. И въпреки че не става дума за истински маратонски разстояния, сериозните дистанции, стръмните изкачвания и спускания и силно сгъстената гора, изпълнена с тръни и храсталаци, затрудниха до краен предел ентусиазираните участници.

В състезанието с променлив успех се представиха самоковците Христо Николов (М14), Петър Бранков (М35), Даниела Жаркова (Ж45) и Лиляна Радева и Христо Манов в отворения клас по дълъг маршрут.

Именно последният изпъкна с място на подиума, преборвайки се за сребро в първия старт – средната дистанция за купа “Троян”. Манов умело разчете картата, а добрата му физическа подготовка заслужено го изстреля на почетната стълбичка.

Надпреварата се състоя в забележителната с реставрираните си възрожденски къщи махала Баба Стана до емблематичното старопланинско село Орешак в чест на 149-годишнината от обявяването на Троян за град.

Новите карти и терени предложиха висок адреналин за участниците, които се насладиха в свободното си време и на празненствата по случай традиционния местен Фестивал на сливата.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular