Милен Радуканов се извини на феновете за отпадането на „орлетата” от турнира за купата на България

Милен Радуканов

 

 Подходихме отговорно към мача, излязохме с титулярен състав, но се случи най-лошия сценарий, за двубоя с „Верея” в събота излизаме със 12 здрави играчи

 

Старши-треньорът на ОФК „Пирин” Милен Радуканов се извини на привържениците на отбора за загубата от „Ботев” (Враца) и отпадането на отбора от турнира за купата на България на 1/16 финала. Той направи това в специално обръщение пред медиите на пресконференция вчера, като посочи и някои от причините това да се случи.

„Извинявам се на феновете. Подходихме отговорно към мача и излязохме с титулярен състав. Момчетата искаха да играят, а аз знам какво значи Купата за феновете. За съжаление обаче се случи най-лошия сценарий. Загуба със 120 минути игра и загубени футболисти за съботния мач с „Верея”.

Искам феновете да знаят, че желаехме да продължим в турнира. Но резултатът е закономерен с оглед действителността и възможностите ни. За мача в събота имаме 12 здрави играчи и ще разчитаме на 6 юноши за резерви“, обясни специалистът.

За мача с „Верея”, той коментира още, че играчите трябва да надскочат възможностите си – физически и ментални, за да могат да победят с оглед на серията от 3 мача в 6 дни.

Със сигурност Башлиев отпада от групата, а Костадинов се завръща. Рения ще бъде наказан за един мач.

Мачът с „Верея” се очертава изключително важен с оглед класирането и точките, които двата отбора имат.

Двубоят „Пирин” – „Верея” (Стара Загора) е в събота от 17:30 на ст. „Христо Ботев” в Благоевград. Вход – 6 лв.