Нов кошмар за “Рилецо” – куп пропуски и загуба с 0:1 от “Свобода” в Пещера

Самоковци забравиха откога не са отбелязвали гол

Трето поредно поражение в Югозападната трета лига допусна тимът на “Рилски спортист”. Самоковци паднаха с 0:1 при визитата си на затъналия като тях състав на “Свобода” и съвсем утежниха положението си в дъното на класирането. “Скиорите” запазиха 13-ата си позиция с актив от 21 точки, но “Пирин” (ГД), “Балкан” и ОФК “Елин Пелин” вече са съвсем близо до тях. Допълнителна тежест за отбора е и неяснотата около това колко отбори ще изпаднат от групата в началото на юни.
Единственото попадение в Пещера падна в 38-ата минута на двубоя. Тогава напористият Темелко Зайков се озова в прегръдките на съотборниците си, вгорчавайки живота на всички в “Рилецо”.
Във втори пореден мач след напускането на голмайстора Петко Петков футболистите в оранжево така и не успяха да стигнат до попадение. За последно именно Петков опъна противниковата врата при загубата с 1:3 от “Елин Пелин” в края на миналата година. Оттогава, вече 240 минути, възпитаниците на Воин Войнов така и не могат да отбележат гол.
Бедите за “Рилецо” станаха още по-големи, тъй като в хода на двубоя със “Свобода” привлеченият с големи надежди през зимата нападател Костадин Аджов получи нова травма и не е ясно дали той ще бъде на разположение на треньорския щаб за домакинството на “Беласица” утре.