„Рилски спортист” не затрудни лидера „Монтана” и глътна вода край Огоста

Представителките на рилския град понесоха ново тежко поражение в първата четворка на А група

 Самоковки с 6-а поредна загуба, срещат топ тима на “Берое” в следващия кръг

Разликата в класите между лидера в женското баскетболно първенство „Монтана” и „Рилски спортист” се оказа прекалено голяма. Очаквано тимът от северозапада отупа здраво съперника си – 98:65, и все по-уверено гледа към шампионската титла.
Домакините използваха мача, за да дадат поле за изява на състезателки, които по-рядко намират място в основния състав, но и това не помогна на самоковки.
Монтанчанки заиграха много вдъхновено още в първите минути и до полувремето поведоха с обезкуражителните за противника 22 точки разлика – 52:30. Много силно в тези минути играха Дебора Филипова и Мария Желязкова, които завършваха успешно почти всяка атака на своя отбор. Именно атомното дуо на „Монтана” бе над всички на полето, завършвайки сблъсъка с общо 39 точки и 11 борби.
След паузата статуквото на паркета в зала „Младост” така и не се промени и след 40 минути игра светлинното табло в залата само узакони разгромното поражение за „Рилски” и съответно шестата поредна загуба на тима в първата четворка на А група.
Две бяха баскетболистките на гостенките, които с действията си се понравиха на малобройната публика в залата – Радина Живачка и Клаудия Пенкова. Първата изпъкна с 18 точки и 7 борби, докато събудилата се Пенкова записа на сметката си 16 пункта и 7 завършващи подавания.
В хода на срещата пък наставникът на загубилите Борислав Трифонов се довери на само четири състезателки – Християна Николова, Ангелина Милева, Наталия Славчева и Ивана Николова.
В следващия кръг „Рилски спортист” гостува на другия фаворит за титлата – „Берое”. Дуелът в Стара Загора е на 24 март (събота) от 17,00 ч.