Wednesday, May 8, 2024
HomeНовиниСвятПървият указ на Путин след изборите: За свикване на запас

Първият указ на Путин след изборите: За свикване на запас

 В телефонен разговор руският президент и Тръмп обсъдили тероризма

 

Още в първия ден след като стана ясно, че побеждава безапелационно на президентските избори, Владимир Путин подписа и своя първи указ. Той е за свикване на запасняци на военни сборове през 2018 г. Указът е публикуван на портала на Кремъл с дата 19 март 2018 г. и влиза в сила от деня на подписването му.

“Руските граждани, зачислени в запас на руската армия, се приканват на запасни сборове за срок от два месеца. Те ще бъдат призовани както в частите на армията, така и в органите на Федералната служба за безопасност”, се казва в указа.

Военните сборове ще се провеждат в срокове, съгласувани с органите на изпълнителната власт. За армията те ще се определят от министерството на отбраната.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп е провел телефонен разговор с руския държавен глава Владимир Путин, съобщи NBC News. От медията се позовават на източник от Белия дом. Разговорът се е състоял по инициатива на американската страна.

„Двамата лидери са говорили за практическото взаимодействие между двете държави в различни направления, включително по въпросите за осигуряване на стратегическа стабилност и борбата с международния тероризъм. Обсъден е бил и въпросът относно ограничаване на въоръжаването”, съобщава пресцентъра на руския президент.

След като Путин спечели изборите, се коментираше, че президентът на САЩ така и не е честитил официално победата на Путин. От Кремъл обявиха, че не разглеждат това като неприятелски акт. Все пак все още от Белия дом не са потвърдили официално за подобно обаждане.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. В РУСИЯТА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И УПРАВЛЯВАНИТЕ СЛЕДВА ДА СИ ПРИПОМНЯТ, ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ ПОМОЩА ОТ САЩ ПРЕЗ Втората Световна Война за воюващата СССР, ,, сигурно СССР, водени от човеколюбеца Сталин, щеше да спре да съществува още 1941/1942 год.
    А при една трета С война путиновите войнолюбци има бая ми ти да се оглеждат за помощ!?
    Сигурно войнолюбеца от Северната Корнея с изгладнелия си народец ще им помага, а!?

Comments are closed.

Most Popular