Петър Христов получи повиквателна за националния отбор, „орлетата” с три мача за по-малко от седмица

Петър Христов вкара първото си попадение в мача на „орлетата” с „Локомотив”

 

Два дни след като вкара дебютното си попадение в Първа лига, юношата и талант на ОФК „Пирин” Петър Христов получи и повиквателна за националния отбор на България до 19 години, който ще играе две контролни срещи с Босна и Херцеговина.

Изключително натоварена ще бъде програмата на „Пирин” (Благоевград) от неделя нататък. Възпитаниците на Милен Радуканов ще трябва да изиграят 3 мача за по-малко от една седмица.

„Орлетата” подновиха заниманията си, стартирайки подготовка за мача с „Витоша” в неделя. Все още не е ясно къде ще е играе срещата, като се очаква до ден-два да има решение дали това ще е ст. „Васил Левски” или клубният стадион в с. Бистрица.

След това на 20-и е гостуването на „Ботев” (Враца) в мач от турнира за купата на България, а в събота на 23.09. „Пирин” ще приеме в Благоевград „Верея”, отново в шампионатен мач. Първоначално срещата с „Верея” бе предвидена за понеделник, но след това от БФС промениха датата за мача.

При така създалата се ситуация със сигурност в мача за купата с „Ботев”, Радуканов ще даде шанс и някои от юношите на клуба.