„Пирин” (Бл) отмъкна точка срещу шампиона в Разград, „Лудогорец” направи куп пропуски, Козмин Моци пропусна дузпа

 

Това е втора точка, която печелят в историята си „орлетата” срещу шампионите

 

Отборът на „Лудогорец” направи сериозна издънка на собствен терен. Шампионът не успя да победи „Пирин” в мач от 7-ия кръг от Първа лига, като двата тима завършиха 1:1 в Разград. Абел Анисе изведе разградчани напред в 61-вата минута, а в 87-ата Станислав Костов изравни. Това е втора точка, която печелят в историята си „орлетата” срещу шампионите. Първата също бе в Разград – нулево равенство по времето на Наджи Шенсой.

В 45-ата минута Козмин Моци пропусна дузпа. Като цяло „Лудогорец” направи куп пропуски и плати висока цена за това. За този сезон това бе второ равенство на шампионите у дома.

Интересно е да отбележим, че в предишния кръг „Лудогорец” разби като гост Дунав с резервите.

През първото полувреме головите ситуация се брояха на пръстите на едната ръка. „Пирин” бе изпаднал в глуха защита. „Орлите“ се бяха изнесли напред и атакуваха, но бяха доста безидейни и не успяха да намерят верния път към вратата на Благой Макенджиев.

В 9-ата минута домакините създадоха първата опасност. Вандерсон изведе Клаудио Кешеру на голова позиция, но румънецът не успя да намери очертанията на вратата.

В 32-рата минута гостите застрашиха именития си противник. Николов бе заел добра позиция в наказателното поле и отправи изстрел с глава, но Ренан внимаваше и изби в корнер.

В 45-ата съдията Драгомир Драганов свири спорна дузпа за нарушение на Димитър Благов срещу Марселиньо. Козмин Моци обаче пропусна.

През втората част „Лудогорец” надигра своя опонент, но плати висока цена за направените пропуски.

В 48-ата минута Натанаел нацели напречната греда след топовен шут отдалеч, като преди това Макенджиев чукна леко топката.

Последва осезаем натиск на „Лудогорец”, но със сериозни пропуски се отличиха Марселиньо и Кешеру.

В 61-вата минута логичното се случи. Анисе отбеляза отблизо за 1:0. Халфът се възползва от опит за удар от страна на Моци и засече топката в мрежата.

В 64-тата минута Марселиньо опропасти с лека ръка чисто голово положение. Мисиджан проби по левия фланг и намери техничаря, който от няколко метра стреля високо над напречната греда.

В 77-ата минута силен изстрел на Суда се спря в страничния стълб. Малко по-късно гредата се оказа верен помощник и на Макенджиев.

В 87-ата минута Станислав Костов отбеляза за 1:1 след асистенция на Рениа, който навърза двама от тима на „орлите“.

В самия край на двубоя Козмин Моци пропусна да донесе победата, тъй като от удобна позиция отправи лек удар с левия крак, който не бе проблем за стража на гостите.

Така след седмия кръг „Пирин” заема десетото място във временното класиране в Първа лига с 6 точки, а „Лудогорец” се изкачи на втора позиция с 14 пункта.