Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт„Рилски” превзе Асеновата крепост, играе квалификации за влизане в Първата четворка

„Рилски” превзе Асеновата крепост, играе квалификации за влизане в Първата четворка

Христина Николова и Моника-Лъки Радойкова над всички, мушнаха 24 точки

Женският състав на „Рилски спортист” приключи редовния сезон в „А” група – Изток като трети тим в класирането. Това стана факт благодарение на победата с 58:53, която самоковки извоюваха като гост на „Асеновец”.

С четвъртия си успех от началото на шампионата възпитаничките на Борислав Трифонов ще играят квалификации за влизане в Първата четворка, докато отборът от Асеновград отива директно във Втората седмица.

Решаваща за изхода на срещата край Асеновата крепост се оказа третата част, в която „скиорките” взеха комфортен аванс от 13 точки. През останалото време двата противника изглеждаха равностойни и зрителите в зала „Асеновец” останаха доволни от видяното.

Гостенките извадиха 77% успеваемост при изстрелите си от фаул линията (7/9), а в добавка и блокираха 4 опита за стрелба на опонентките си, което наклони везните в тяхна полза.

Над всички за победителките бе тандемът Християна Николова – Моника-Лъки Радойкова, откроил се с общо 24 пункта. С действията си на паркета се понрави и прогресиращата Радина Живачка, постигнала 9 т. и 6 борби на сметката си.

Иначе треньорският щаб на „Рилецо” даде шанс за изява на всички състезателки, записани в тимовия лист, като любопитното е, че всяка една от тях записа срещу името си точков актив.

RELATED ARTICLES

Most Popular