Monday, May 20, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" с 2 от 2 у дома, би "Асеновец" с 68:65...

“Рилски спортист” с 2 от 2 у дома, би “Асеновец” с 68:65 в драма в Самоков

 

Звездата Клаудия Пенкова измъкна своите с феноменален трипъл-дабъл

Втора победа в Източната “А” група изкова женският тим на “Рилски спортист”. Самоковки биха драматично с 68:65 “Асеновец” у дома и влязоха в тройката с актив от 6 точки. Лидер с 8 т. е “Хасково”, а втората позиция заема “Берое” със 7.

“Скиорките” притиснаха съперника в началото и след 10 минути игра водеха с 24:12. Необяснимо обаче във втория период домакините свалиха гарда и асеновградчанки започняха да топят изоставането си. На полувремето резултатът бе 37:32 за “Рилски”, но преднината на представителките на рилския град продължи да намалява и 7 мин преди края “Асеновец” шокиращо се добра до равенство за 53:53.

Голямата драма обаче тепърва предстоеше. “Бяло-сините” пак взеха малка преднина, но допуснаха обрат за 62:63. В този момент с лидерската роля се нагърби направилата страхотен мач Клаудия Пенкова. Дребничкият гард първо проби през центъра, за да даде преднина на своя тим, а след това на два пъти не сгреши и от наказателната линия за крайното 68:65.

Именно 163-сантиметровата бивша състезателка на “Балкан” бе над всички на паркета в “Арена Самоков”. 19-годишната баскетболистка завърши двубоя с трипъл-дабъл от 25 точки, 10 борби и 11 откраднати топки! Така, въпреки седемте й грешки, Пенкова оформи коефициент на полезно действие 31. Ангелина Милева добави 9 пункта за успеха на своите, а съотборничките й Моника-Лъки Радойкова и Преслава Колева се отчетоха по 8 т.

В следващия кръг “Рилски спортист” ще мери сили с втория “Берое”. Дуелът със заралийки е в събота (2 декември) от 17,00 часа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular