Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт„Рилски спортист” се събуди и удари здрав пердах на домакина „Черно море”...

„Рилски спортист” се събуди и удари здрав пердах на домакина „Черно море” – 91:67

Самоковци запазиха върха в НБЛ, старшията Хаджисотиров недоволен въпреки победата

 

Неочаквана критика към играчите си отправи наставникът на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров след съкрушителната победа на подопечните му над „Черно море” насред Варна – 91:67. Младият специалист, под чието ръководство самоковци спечелиха Купата на страната и са лидери в НБЛ и в Балканската лига, сподели, че в началото на срещата в морската столица тимът му се е представил под очакванията.

„Не подходихме достатъчно сериозно през първите два периода, което бе видно от точките, които противникът ни отбеляза – 42. Домакините бяха мотивирани и играха психически освободени. Те притежават талантливи млади състезатели, които ми направиха отлично впечатление и затова ги поздравявам”, призна Удо след успеха във Варна.

„След почивката заиграхме по съвсем различен начин и направихме разлика. Заиграхме по-отборно, вкарахме лесни кошове на бърза атака и това ни позволи да триумфираме накрая”, анализира Хаджисотиров.

Ключова за развитието на срещата се оказа серията от 20:0, която гостите осъществиха в края на третата и в началото на четвъртата част. Над всички за победителите за пореден път бе гардът Дерек Райт с 25 точки, а по 15 пункта добавиха сънародниците му Травис Тейлър и Шелдън Джетър. Добре като резерва се включи и четвъртият американец в отбора Еван Раванел. Гигантът изпъкна с 14 т. и 7 борби за едва 14 минути игра на паркета в зала „Христо Борисов”.

В следващия кръг „Рилецо” посреща хита „Академик” (Пд) в ключов сблъсък за първите позиции в редовния сезон. Дуелът е в събота (24 март) от 16,00 ч в „Арена Самоков”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular