Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Струмска слава“ свали „Локо“ (Сф) на земята, фенове на домакините потрошиха част...

„Струмска слава“ свали „Локо“ (Сф) на земята, фенове на домакините потрошиха част от тунела

Отборът на „Локомотив“ (София) записа сензационна загуба с 0:1 на своя стадион от „Струмска слава“. “Железничарите”, които имат амбиции за влизане в елита, се сгромолясаха след гол от съблекалнята и множество пропуски. Единственото попадение в двубоя от 21-вия кръг беше дело на Стоян Георгиев още във втората минута.

Играчите на Младен Додич направиха множество пропуски, като най-много се отличи в това отношение Илия Димитров. Един път дори пропусна на празна врата. След попадението на Георгиев тимът от Радомир можеше и да удвои, но гостите пропуснаха. Така дебютантът сред професионалистите „Струмска слава“ записа втори пореден успех над „Локомотив“ в първенството. Първата среща през есента отново беше спечелена от домакините с 2:1 в Радомир.

Поражението вбеси феновете на домакините, които първо влязоха в конфликт с бурно радващите се гости, а после счупиха част от тунела. Малко след края на срещата пък голяма група от тях нахлу в тунела на стадион “Локомотив”, търсейки най-вече Димитров. Цялото ръководство на “железничарите”, както и бившият капитан на тима и настоящ директор в „Септември“ Кристиян Добрев, който наблюдава срещата, опитаха да успокоят феновете. Бранителят Александър Бранеков, който гледа мача от трибуните, пръв излезе да говори с тях.

„Локомотив“ остана на трето място с 38 точки, но вече изостава на шест точки от „Ботев“ (Враца) и „Царско село“, като “царете” имат и мач по-малко. Четвъртият „Монтана“ пък е само на две точки зад тях. Успехът измъкна „Струмска слава“ от зоната на изпадащите, отборът има вече 24 точки и заема 12-о място.

 

Снимка

“Железничарите” записаха срамна победа у дома.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular