Saturday, May 18, 2024
HomeСпортСамоковските „холандци” превзеха „Мосад” и ще играят 1/8-финал в BG Шампионската лига

Самоковските „холандци” превзеха „Мосад” и ще играят 1/8-финал в BG Шампионската лига

 

 

Самоковският тим „Холандците” се класира за 1/8-финалите на най-силния турнир по мини футбол у нас – Шампионската лига, след като отнесе „Мосад” (Асеновград) в първия кръг от фазата на директните елиминации с общ резултат 7:1.

В първия мач представителите на рилския град сякаш се смилиха над противника и след куп пропуски спечелиха само с 2:1. На реванша в Асеновград обаче „лалетата” не показаха никаква милост и разгромиха опонента си със звучното 5:0.

Тон на разгрома даде Христо Бандров още в 4-тата мин, а малко по-късно се разписа и Ивайло Захариев-Пиф. Третият гол бе дело на Станислав Стаменов веднага след почивката, а крайното 5:0 оформи Даниел Дюлгеров с два точни изстрела.

Успехът гарантира на „Холандците” участие в турнира и през пролетта на следващата година, когато на 1/8-финалите ще се срещнат най-добрите 16 състава от страната. Ако преминат и тази фаза, „оранжевите” ще изравнят рекорда за най-добро самоковско участие на „Гаднярите”, които преди години достигнаха до четвъртфинал в атрактивната надпревара.

 

На снимката: „Оранжевите” попиляха съперника в Асеновград.

RELATED ARTICLES

Most Popular