Friday, May 3, 2024
HomeСпортШелдън Джетър от „Рилецо” стана MVP на кръга в НБЛ след отличния...

Шелдън Джетър от „Рилецо” стана MVP на кръга в НБЛ след отличния мач срещу „Левски”

 

 

Страхотният мач, който асът на „Рилски спортист” Шелдън Джетър изнесе в дербито срещу „Левски” (73:67), му донесе званието „Най-полезен играч на кръга”. Янкито постигна КПД от 24 пункта благодарение на отбелязаните 19 точки и овладените 6 борби в подкошието. Още по-впечатляващото в случая е, че Джетър имаше почти безгрешна стрелба срещу „сините” – 6/7 от близко разстояние, 1/1 от тройката и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

В престижната класация място намери и друг играч на самоковския клуб – крилото Златин Георгиев-Голди. Синът на легендарната Петкана Макавеева изтормози левскарите с 16 т., 7 овладени топки и 7 асистенции и бе с голям принос за успеха на своите в столицата.

Идеалния състав допълниха Станимир Маринов от „Левски”, Игор Кесар от „Балкан” и състезателят на „Ямбол” Стоян Петков.

В същото време наставникът на „Рилецо” Людмил Хаджисотиров похвали подопечните си за отличните игри и серията от 7 поредни победи в последния месец.

„Мачът срещу „Левски” не беше много хубав за гледане, но аз съм доволен, че дори и когато не играем добре, успяваме да излезем победители”, отбеляза младият специалист.

Хаджисотиров защити и решението на ръководните фактори тимът да участва в Балканската лига за първи път от сезон 2013/2014.

„Нямам съмнение, че решението да участваме в лигата бе правилно. Всяка година имаме нови играчи и всяка среща помага за сработването на отбора, тъй че за мен Балканската лига е много, много позитивна”, призна 37-годишният спец.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular