Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилТанцьорите Радослав Йорданов и Димана Крумова обраха овациите на пролетен празник в...

Танцьорите Радослав Йорданов и Димана Крумова обраха овациите на пролетен празник в Кюстендил

 

Ученици от 5-ите класове направиха истински пролетен празник в двора на ОУ “Проф. Марин Дринов”  в Кюстендил, а главен организатор бе учителката Деяна Цолова. Децата бяха подготвили празнична програма за Първа пролет.

Ради и Димана

Участниците изпратиха със сценка Баба Марта и посрещнаха самата Пролет. Част от програмата станаха Хитър Петър и чорбаджията, участваха и млади художници от арт ателиетата. В празника се включиха и ученици от по-горните класове. Вокалистките от фолклорна група “Глагорец” с ръководител Димитринка Стоичкова изпяха пролетни песни, извиха се хора в училищния двор. Великолепен танц представиха на присъстващите Ради и Димана, които се занимават от години със спортни танци в клуб “Пауталия”.

Приказни герои и пролетни рисунки бяха част от празника

Радослав Йорданов и Димана Крумова са носители на много награди и призови места. Учениците на Даниела Златкова сътвориха пролетни пейзажи, а техните творби ще бъдат подредени в изложба, която предстои да бъде открита във фоайето на училището.

“Бъдете усмихнати и щастливи. Благодарим ви участници, изпълнители, озвучители, художници, режисьори и сценаристи, декоратори, хороводци и на вас- усмихната публика, за прекрасния празник, който ни представихте и ни накарахте да се гордеем с вас. Хубава пролет”, пожела Татяна Танева, директор на учебното заведение.

RELATED ARTICLES

Most Popular