Saturday, May 18, 2024
HomeСкоростиToyota подготвя наточен Yaris с 300 к.с.

Toyota подготвя наточен Yaris с 300 к.с.

Toyota работи по по-наточена версия на своя вече наточен GR Yaris. Японското списание Best Car съобщава, че нова модификация на хечбекът с по-мощен двигател ще бъде представен тази есен. Предполага се, че производството може да започне още през пролетта на следващата година. Припомняме, че настоящият GR Yaris дебютира през 2020-та и се превърна в любим модел на автомобилните фенове.

Източници, близки до Toyota, са съобщили, че мощността на 1,6-литровия двигател с турбокомпресор ще достигне точно 300 конски сили, а максималният въртящ момент ще бъде 370 нютон метра. Това би дало на новото издание 39 к.с. пвоече от това на настоящия Yaris. Освен това въртящият момент ще се увеличи с 10 Нм.

Това няма да е единствената промяна, планирана от Toyota, защото GR Yaris за следващата моделна година трябва да получи и новоразработена 8-степенна автоматична трансмисия. Това не би било изненада, защото прототип вече беше представен на Toyota Gazoo Racing Rally Challenge през март 2022 г. Според доклада тя ще бъде оборудвана с пера за превключване на предавките. Не се казва нищо за механичната трансмисия, но вероятно тя ще бъде запазена.

Допълнителните промени включват ревизии на окачването и спирачките, както и още по-голяма твърдост на каросерията. Преработеният модел ще бъде украсен с нови брони и по-голям заден спойлер. В интериора е планиран обновен екран, който ще бъде зает от по-големия GR Corolla./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular