Sunday, May 5, 2024
HomeРегионСамоковОгнен ад! Извадиха 58-годишния Бойко и майка му Зорка от горящата им...

Огнен ад! Извадиха 58-годишния Бойко и майка му Зорка от горящата им къща в Бели Искър, кметът Георгиев и доброволци се бориха с пламъците до 2 ч. след полунощ

 Изгорял е приземният етаж на къщата, според полицията огъня е причинал Бойко с печка на твърдо гориво

 

58-годишният Бойко и неговата майка Зорка оцеляха по чудо, след като пламна къщата им в самоковското село Бели Искър. Заради разразилия се пожар е изгорял приземният етаж на къщата. Сигналът за пожара е подаден от жител на селото първо до кмета Крум Георгиев към 22 часа. След като разбрал за инцидента, управникът незабавно сигнализирал на тел. 112. До пристигане на екипа от РСПБЗН – Самоков, кметът на селото Георгиев заедно с жители и съседи на пострадалите се борили с огнената стихия. Двамата обитатели били незабавно изведени от къщата, пострадали няма. Един екип пожарникари от град Самоков са пристигнали малко по-късно и започнали да гасят огъня. Къщата е от около 120 кв.м, с гредоред, но благодарение на бързата реакция пожарникарите са успели да спасят втория етаж, изгорял е само приземният етаж.

Видях, че всичко гори, беше много страшно, събудих мъжа ми и излязохме, навън бе тъмно. Къщата е на Арангел Богойн, но той почина, Бог да го прости човека. Жена му Зорка живее там със сина й Бойко, но той, доколкото знаем, има здравословен проблем. Зорка има и много добра дъщеря, доколкото знам, живее в София. Чухме, че при пожара е изгоряла цялата им покъщнина. До 2 ч. пожарникарите гасиха”, споделиха хора от селото.

Според официална информация на МВР пожарът бил причинен по непредпазливост от живеещия на адреса 58-годишен мъж при запалването на отоплителна печка на твърдо гориво. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Самоков.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Пълна лъжа! Присъствах на пожара. Кмета на Бели Искър господин Георгиев дойде , погледна и си тръгна. Бабата и Бойко бяха навън,а никой не ги е извеждал. Пожара е видяла съседка,която се е обадила на 112, а не господин Георгиев. Благодарим на пожарникарите, които направиха всичко възможно да има по малко поражения, а не на кмета и неговите доброволци които ги нямаше на мястото на пожара. Още веднъж благодарим на жената която се е обадила на 112 и на екипите на пожарната, МВР и спешна помощ за свършената работа.

Comments are closed.

Most Popular