Зам.областният Райчо Цветин на открита ОбС сесия за безводието в Кочериново: Ако решим въпроса с напоителните канали, ще спестим пилеенето на питейна вода за напояване

Депутатът д-р Иван Ибришимов и зам.областният Райчо Цветин по време на сесията

Трябва да бъде решен въпросът с напоителните канали, което ще спести прахосването и кражбите на питейна вода за напояване в Рила и Кочериново, заяви зам.областният управител Райчо Цветин на сесията на ОбС – Кочериново, на която се стекоха стотици жители на общината, за да се обсъди проблемът с безводието. Жителите на Кочериново настояват проблемът да бъде решен, иначе са готови да протестират и в София.

Кметовете на Мурсалево, Крумово, Боровец и Драгодан

На откритата извънредна сесия, която се състоя в  читалището, бе изпратено обръщение до премиера Борисов, депутатите, областния управител Виктор Янев с молба проблемът с безводието да се реши.

Протестиращи чакаха на крак да видят какви мерки ще вземе общинската сесия за питейната вода

Бившият кметски наместник на село Драгодан Димитър Перчеклийски предложи да се направи водохващане на река Горица, която се влива в Струма, като алтернативен кризисен вариант за селото. Съпругът на професорката по музика Елеонора Цонева – Владимир Цонев, дойде със съседи на извънредната сесия и сподели: „Ние с моята съпруга си направихме сонда за 5 хиляди лева, но водата става само за напояване”, сподели Цонев. Братята Кирил и Борис Райнови и съседът им Красимир Грозданов също дойдоха от Бураново за извънредната сесия. „Ще завалят есенните дъждове, ще завали и сняг и от само себе си ще се реши проблемът, но къде беше държавата цяло лято”, негодува Борис Райнов.