Wednesday, May 15, 2024
HomeОживлениеАнсамбъл „Граовска младост“ вдигна публиката на крака в Гърция

Ансамбъл „Граовска младост“ вдигна публиката на крака в Гърция

Ансамбълът за народни песни и танци „Граовска младост” към Общински комплекс Дворец на културата в Перник взе участие в Първия международен фолклорен фестивал в град Игуменица – Гърция. Участие във фестивала взеха ансамбли от Гърция, България, Италия и Албания.

Танцьорите и музикантите с хореограф Тодор Тодоров и главен художествен ръководител Венцислав Андонов и певиците от вокалното студио с ръководител Силвия Симеонова бяха част и от празничното дефиле в пристанищния град, на което представиха народните костюми от Граово. Участието им в концертната програма събра аплодисментите на публиката, които аплодираха ансамбъла на крака след изпълнението на емблематичния танц „Граовски ритми“.

АНПТ „Граовска младост“ бе и единственият ансамбъл, участващ във фестивала, който получи почетния плакет на кмета на община Игуменица  и почетния плакет на фестивала. Плакетите бяха приети от Директора на дирекция “Хуманитарни дейности” в община Перник д-р Татяна Вангелова и главния художествен ръководител на ансамбъла Венцислав Андонов.

RELATED ARTICLES

Most Popular