Saturday, May 18, 2024
HomeСпортБанско и Вихрен поделиха точките в напрегнат мач

Банско и Вихрен поделиха точките в напрегнат мач

4 гола паднаха настадион „Свети Петър”

На стадион „Свети Петър” в Банско се срещнаха отборите на местния Банско Тийм Сдружение Банско и ОФК Вихрен (Сандански). Първият гол в срещата отбелязаха гостите в 5-а минута, след като бе изпълнен ъглов удар и Удожи изпрати топката в мрежата на Атанас Тъпигьозов отблизо за 0:1. В следващата минута след корнер, изпълнен отляво в наказателното поле на гостите, Йордан Лечов с глава прати неспасяемо топката от 3 метра във вратата на Боян Загорски за 1:1. По-късно Димитър Пехливанов от гостите уцели страничната греда от 15-16 метра зад Атанас Тъпигьозов. В 37-ма минута при контраатака на домакините след центриране отдясно на Марио Димитров Костадин Василев не остави никакви надежди за вратаря Боян Загорски за 2:1. Този резултат се запази до края на първата част на срещата.

Втората част на двубоя бе двуостра. Имаше атаки и пред двете врати. В 61-ва минута след центриране от фаул на Руслан Иванов Томи Костадинов с глава простреля Атанас Тъпигьозов за 2:2. До края на срещата по един пропуск направиха Александър Якимов за гостите и Марио Димитров за домакините, който с далечен удар уцели напречната греда зад стража на Вихрен Боян Загорски.

За отбелязване е, че в отбора на домакините бяха извършени две принудителни смени на Георги Фикийн и Костадин Василев заради контузии. Като цяло в мача главният съдия, към когото имат претенции футболистите и на двата отбора, показа два жълти картони на футболистите на домакините и три-на гостите.

Следващият мач на отбора от Банско ще бъде в сряда с ЦСКА ІІ, а в събота ще гостуват на Септември в Симитли. Вихрен ще домакинства на Балкан (Ботевград) в събота, 13 май.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular