Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаСамо Марек! Дупничани се завърнаха във Втора лига

Само Марек! Дупничани се завърнаха във Втора лига

  • Целта е постигната три кръга преди края на първенството

  • Момчетата на Танчо Калпаков направиха реми с ЦСКА II на „Бончук“

В мач от 7 кръг, втора фаза, за първенството на ЮЗГ1, на стадион „Бончук” в Дупница се срещнаха отборите на местния Марек и дублиращия отбор на ЦСКА София. Срещата започна с натиск на домакините. Течеше първата минута, когато след атака по десния фланг за Марек Николай Ганчев се озова в удобна позиция за стрелба и от 10-ина метра не успя да огорчи вратаря на гостите Алекс Божев. Две минути по-късно след атака по левия фланг Димитър Илиев проби, насочи топката към Даниел Гогов, който обстрелва директно вратата на гостите, но Росен Маринов изби кълбото в корнер. В 27-ма минута Николай Ганчев нахлу в наказателното поле на гостите, преодоля Лъчезар Иванов и изпрати топката в мрежата зад Алекс Божев за 1:0. При ответна атака на гостите, Алесандро Николов след атака от дълбочина от 17-18 метра опита да изненада вратаря на Марек Константин Костадинов, но топката профуча встрани в аут. В 34-та минута Даниел Гогов след атака по десния фланг навлезе на скорост в наказателното поле на армейците и с удар в стил Меси оплете топката в долния ляв ъгъл на Алекс Божев за 2:0. В 37-ма минута при образцова атака на гостите по левия фланг от Петко Панайотов топката бе насочена в наказателното поле на домакините и Георги Чорбаджийски не остави никакъв шанс за вратаря на домакините Константин Костадинов за 2:1.

След почивката неочаквано темпото в играта на домакините спадна чувствително и това бе добре дошло за младите армейци, които търсеха всякакъв начин за промяна на резултата. Възпитаниците на Стамен Белчев, инструктирани отвън, бродираха много интересни контраатаки, най-вече по фланговете чрез Павел Жабов, Илиан Антонов и Юлиан Илиев. В 82-ра минута след поредна контраатака на гостите Павел Жабов насочи кълбото към резервата Александър Кожухаров, който се възползва от груба грешка на защитата на домакините и изравни резултата за 2:2. Това доста поизнерви присъстващите на стадион „Бончук”, които бяха дошли с настройка да видят поредната победа на своите любимци и всичко това да бъде зачетено по достоен начин. В даденото продължение футболистите на гостите изразиха бурно негодувание затова, че главния съдия Иво Ценов не отсъди дузпа в тяхна полза за падане в наказателното поле на Александър Кожухаров, но стоящият наблизо арбитър прецени, че то е било симулативно. Не остана незабелязана реакцията и на старши треньорът им Стамен Белчев, който бе санкциониран от главния арбитър Иво Ценов с червен картон. Червен кантон бе показан и на футболиста Лъчезар Иванов.

След последния съдийски сигнал някои от футболистите на гостите се опитаха да дразнят колегите си от Марек, но не успяха да помрачат радостта им, като дупничани, макар и след равния резултат, са с 10 точки преднина пред втория в класирането Вихрен и си осигуряват влизане през парадния вход във втора професионална лига от следващото първенство 2023/2024.

Мнения за мача дадоха:

Танчо Калпаков – старши треньор на ФК Марек: „Голямата цел, поставена пред нас от страна на ръководството, е изпълнена, и отборът ни се завръща във Втора професионална лига. Всичко това стана по един невероятен начин, след като тимът ни показа най-добрата игра през цялото първенство. Това беше признато и от останалите отбори. Искам да благодаря на нашите приятели-феновете за невероятната подкрепа, която ни оказваха и като домакини, и като гости. Редно е до края на първенството успешните игри на нашия отбор да продължат, независимо от преждевременното ни влизане в по-горната група. Официално тържеството по случай влизането ни в професионалния футбол ще стане след последния домакински мач на стадион „Бончук” срещу отбора на Костинброд.

Стамен Белчев-старши треньор на ЦСКА ІІ София: „С изключение на първите 20-тина минути, в които доминираха футболистите на Марек, през второто полувреме не отстъпихме на домакините. Започнахме трудно, постепенно изравнихме и имахме превес в отделни моменти. Допуснахме две груби колективни грешки и инкасирахме два гола. Не може да допускаш противниковите нападатели да стрелят отблизо към нашата врата. През второто полувреме нямаше какво да губим. Заиграхме по фланговете, най-вече чрез Илиан Илиев, Петко Панайотов, Юлиан Антонов и Алесандро Николов. Ако не бяха пропуските на Павел Жабов при 0:0, Юлиан Илиев и Павел Жабов през второто полувреме, можеше да се поздравим и с нещо повече от равенството. Няма да коментирам ситуацията за дузпата. Има съдийски наблюдател(делегат), който да прави оценка на арбитрите. Вече мислим за отложения мач, който ще изиграем в сряда срещу отбора на Банско Тийм.

Марек:

Константин Костадинов, Росен Йорданов, Боян Стойнев, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Димитър Илиев, Александър Близнаков, Веселин Любомиров, Даниел Гогов (75-Димитър Владимиров), Николай Ганчев (95-Любомир Костов), Георги Божилов (90-Радослав Михалков)

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular