Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионСамоковБаскетболистите от Самоков останаха със сребърните медали в шампионата

Баскетболистите от Самоков останаха със сребърните медали в шампионата

„Рилски спортист” загуби петия двубой срещу „Левски Лукойл”, а с това и серията в НБЛ с 1:4. Все пак баскетболистите от Самоков записаха един изключително успешен сезон, в който спечелиха Купата на България и сребърните отличия в шампионата.
Конкретно за мача можем да кажем, че двата състава влязоха в срещата доста нервни, което се отрази и на резултатността. Първоначално играчите на „Левски Лукойл” имаха леко предимство, след което самоковци се посъвзеха от първоначалния стрес и до края на четвъртината водеха с 19:18.
През вторите десет минути водачеството се смени на няколко пъти, като нито един от двата състава не успя да вземе по-голямо предимство, а полувремето дойде при 2 т. пасив за Рилски – 37:39.
Още в първите секунди на третата част баскетболистите от Самоков вдигнаха темпото и успяха да излязат напред в резултата, но силите им сякаш стигнаха до тук. Играчите на „Левски Лукойл” реагираха мигновено и до края на четвъртината обърнаха развоя на събитията в своя полза – 58:65.
Това сякаш бе и повратният момент в двубоя, защото в последната част момчетата от Рилски така и не успяха да намерят сили в себе си и в крайна сметка се поздравиха със сребърните медали в шампионата.

RELATED ARTICLES

Most Popular