Wednesday, May 15, 2024
HomeСпортБеласица игра добре, но загуби от Септември (Сф) в Разлог

Беласица игра добре, но загуби от Септември (Сф) в Разлог

Трета загуба инкасира отборът на Беласица в контролите през лятната подготовка. Това стана на стадиона в град Разлог в сряда, 5 юли, срещу доскорошния член на Ефбет лига отбор на  Септември (София), сега член на Втора лига. Мачът се игра при непрекъснат валеж от дъжд, в резултат на което теренът стана тежък, образуваха се и локви.

През първата част на срещата отборът на Беласица стоеше по-добре и на няколко пъти не успя да реализира създадените голови ситуации чрез нападателите Запро Динев и Мариян Вангелов. Веднъж след центриране от фланга Аспарух Смилков посрещна топката от въздуха, но тя прелетя на сантиметри над вратаря на столичния тим. Символичните домакини  имаха едно чисто голово положение и успяха да го реализират чрез Христо Иванов, който от 23-24 метра обстрелва директно вратата на петричкия тим, кълбото се отклони от защитник на Беласица и излъга вратаря Кирил Георгиев за 1:0.

През второто полувреме бе даден шанс на футболисти от резервната скамейка. Резервният нападател на Беласица Димитър Иванов бе изведен отляво, излъга двама от противниковите защитници и с диагонален шут изпрати топката в далечния ъгъл на вратаря на Септември за 1:1. Малко по-късно насочена топка към вратата на  Беласица спря няколко метра пред голлинията, получи се неразбирателство в защитата на петричкия тим и това бе добре дошло за Джорджио Димитров от столичния тим, който от няколко метра изпрати топката неспасяемо за 2:1. Веднъж при атака на столичани насочената топка бе избита от резервния вратар Стоян Стоянов в лявата странична греда и след това младият страж успя да я улови.

Около 100-тина зрители наблюдаваха от трибуните този контролен мач, като 30-тина бяха дошли от Петрич да подкрепят любимата си Бела.

След мача управителят на ОФК Беласица Ивайло Хаджигаев сподели: „Много добре стояха в този контролен мач нашите футболисти. Не успяхме да реализираме няколко чисти голови ситуации след удари на Запро Динев, Мариян Вангелов и Аспарух Смилков. При по-точен мерник можеше да решим нещата на терена в наша полза още през първото полувреме. На ниво и в тази контролна среща играха младите таланти от ДЮШ Стоян Стоянов – вратар, и Динчо Йовчев. И двамата със сигурност ще подпишат за първи път професионални договори. От новопривлечените на много добро равнище се представиха Виктор Ергин и Мартин Подгорски. Възможно е и с тях да се стигне до подписване на договори, като последен има думата старши треньора на отбора Петър Колев. Разговарях със старши треньора на Септември (София) Красимир Балъков.Последният даде много добра оценка за играта на отбора на Беласица. Искам категорично да заявя, че младият кондиционен треньор е подготвил много добре отбора”.

Беласица приключва седмицата с контрола срещу Раднички(Ниш). До този момента се коментираха два терена за игра-този на „Евима“ край Банско и „Арена Симитли“. Явно в последния момент ще има яснота за часа и мястото за игра на този двубой.

В четвъртък преди обяд старши треньорският щаб на „Беласица” проведе смесена тренировка на терена в село Кърналово. В петък се предвиждат две нови занимания.

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Вальо Костов, Мартин Русков, Владимир Гогов, Мартин Тодорски, Виктор Ергин, Симеон Бояджиев, Запро Динев, Аспарух Смилков, Мариян Вангелов (Стоян Стоянов, Илия Шаламанов, КуфреЕта, Христо Петров, Атанас Димитров, Димитър Иванов, Аксел Талонса, Динчо Йовчев, Живко Димитров)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular