Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт„Беласица” надви „Костинброд”, да се готви „Сливнишки герой”

„Беласица” надви „Костинброд”, да се готви „Сливнишки герой”

С пет промени в основния състав започна срещата петричкият ОФК „Беласица” срещу тима от Костинброд. В игра влязоха Марин Георгиев, Вальо Костов, Димитър Иванов, Йордан Тодоров и Патрик Попов. На скамейката останаха Живко Димитров, Лъчезар Давков, Атанас Чепилов, Александър Смилков и Кирил Киров. С това наставникът на „Беласица” Саша Симонович потвърди думите си, че ще изгражда основен състав срещу всеки противников отбор по различен начин.
Срещата започна с натиск на гостите, които подсказаха намерението си, че са дошли да спечелят този мач и да запишат четвъртата си поредна победа от началото на първенството. Течеше петата минута, когато при бърза контраатака на петричкия тим капитанът Марти Таушанов с топовен изстрел разтресе гредата зад вратаря на домакините Костадин Гоцев. Атаките на гостите се редуваха една след друга, като най-натоварен беше десният флаг, където добре оперираше с топката Йордан Тодоров. В 19-ата минута той бе изведен перфектно от Марти Таушанов и от границата на наказателното поле с директен обстрел спечели само корнер. Минута по-късно Димитър Иванов по левия фланг овладя топката, напредна, стреля ниско по тревата, но отново до отбелязване на гол не се стигна. В 21-вата минута при масиран натиск на отбора на „Беласица” настъпи меле в наказателното поле на домакините и включилият се в помощ на нападението Вальо Костов откри за 0:1. Опитите на футболистите на Костинброд да превземат вратата на „Беласица” се оказваха неуспешни. Атаките им приключваха далеч пред наказателното поле на петричани. В 33-тата минута при образцова контраатака на гостите, подета от Йордан Тодоров по десния фланг, топката бе насочена към Марти Таушанов, а той мигновено я прати към Патрик Попов, който от 5-6 метра не бе точен и я изпрати в аут. В 40-ата минута при бърза атака по левия фланг топката бе насочена от Димитър Иванов към Патрик Попов, който с плътен шут разтресе лявата странична греда зад вратаря на домакините Костадин Гоцев. Три минути преди края на първото полувреме главният съдия отсъди фаул за отбора на „Беласица”, стената на домакините не бе построена на нужното разстояние и при това положение не се стигна до нищо опасно. В самия край на полувремето Петър Петров повали Димитър Иванов пред наказателното поле на домакините, но и този фаул не донесе нищо за гостите.

Второто полувреме започна също с натиск на петричките футболисти. В 47-ата минута Патрик Попов отдясно насочи топката зад защитата на домакините и влезлият в игра Живко Димитров като по чудо не успя да я изпрати в мрежата. Пет минути по-късно Йордан Тодоров се озова в близост до вратаря на домакините, но не успя да го простреля. В 58-ата минута при поредна контраатака на гостите включилият се Валентин Костов бе спънат в наказателното поле и главният съдия Ивайло Ненков  съвсем справедливо отсъди дузпа, която капитанът Таушанов превърна в гол за 0:2. Футболистите на Костинброд търсеха начин за промяна на резултата чрез Петър Димитров, Петър Петров и Мартин Станкев, но атаките им приключваха далеч пред наказателното поле на гостите. На два пъти Симеон Бояджиев, който изигра поредния си добър мач, успя да спре навреме Марио Геров, преди да обстрелва вратаря Кирил Георгиев. В 73-тата минута след центриране отдясно в наказателното поле на домакините Живко Димитров, макар и паднал на земята, успя да отклони насочената топка, но тя излезе на сантиметри отдясно в аут. Веднъж Атанас Чепилов бе изведен от Патрик Попов в наказателното поле на домакините, но той се забави, стреля, но спечели само корнер. На два пъти Петър Димитров и Добромир Добчев от отбора на „Костинброд” опитаха да изненадат вратаря на „Беласица” Кирил Георгиев, но не бяха точни в стрелбата си. В даденото триминутно продължение Валентин Костов изпревари Илия Петков от домакините и с това бяха изчерпани надеждите им за отбелязване поне на почетно попадение. Така съвсем заслужено, на база показаната игра на терена, отборът на „Беласица” победи с 2:0 като гост тима от Костинброд и записа четвърта победа, която ги укрепи на върха на таблицата за класиране на групата.

Този мач беше наблюдават от кмета на Костинброд, ръководството на клуба, представител на Съдийската комисия на БФС и около 50-ина фенове от Петрич.

След мача старши треньорът на ФК „Костинброд” Любомир Божанков коментира: “Не влязохме добре в мача. На всичко отгоре изнемогвахме и физически. Отървахме се само с два гола разлика. Бяхме трагични в нападение. Нашите контраатаки завършваха без удар във вратата на „Беласица”. Загубихме справедливо”.

Старши треньорът на „Беласица” Саша Симонович пък заяви: “Нагласата ни за този мач беше да постигнем победа и да се утвърдим в челото на таблицата. Доволен съм от старанието и желанието на футболистите, на които гласувах доверие в този мач. Надявам се футболистите да са разбрали какви цели преследваме в това първенство. Можеше да решим мача си още през първата част, но Димитър Иванов и Йордан Тодоров не реализираха чисти голови положения, а Таушанов и Попов уцелиха гредите зад вратаря на домакините. С влизането през второто полувреме на Живко Димитров резултатът можеше да се промени веднага, но той не успя от няколко метра да уцели вратата. Добре се включват при статични положения Вальо Костов и Атанас Димитров. Очаквам добро представяне и в следващия мач срещу „Сливнишки герой”.

„Беласица”: Кирил Георгиев, Марин Георгиев, Валентин Костов, Атанас Димитров, Аспарух Шамкалов, Симеон Бояджиев, Мартин Русков, Марти Таушанов, Димитър Иванов, Йордан Тодоров, Патрик Попов (Живко Димитров, Лъчезар Давков, Атанас Чепилов, Александър Смилков).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular