Tuesday, May 7, 2024
HomeСпорт„Банско” пребори "бистришките тигри" с гол от дузпа

„Банско” пребори “бистришките тигри” с гол от дузпа

На стадион „Свети Петър” в град Банско се игра мачът от 4-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между местния едноименен тим и „Витоша” (Бистрица). За тази среща ЗС на БФС назначи авторитетни футболни арбитри и делегат. Друга алтернатива пред футболистите на домакините освен победа нямаше, защото в изминалите три мача бяха инкасирали три поредни загуби. Схема на игра 4-4-2 приложи в този мач наставникът на домакините Ели Маркес, която се оказа удачна. В 5-ата минута при атака на домакините Денис Ангелов бе спънат вътре в наказателното поле на гостите и главният съдия Георги Иванов, който ръководи на ниво мача, отсъди дузпа, която опитният Боби Галчев превърна в гол за 1:0. До края на първата част на срещата опитите на футболистите на двата отбора да стигнат до промяна на резултата се оказаха неуспешни.

През втората част на мача след 60-ата минута наставникът на „Банско” Ели Маркес приложи схема на игра 4-3-3. Той извърши две смени, като пусна в игра Милен Лефтеров и Милен Златков на местата на Боби Галчев и Боби Хазуров с цел освежаване играта на терена. Отборът заигра на още по-високи обороти, но Денис Ангелов, Милен Лефтеров и Милен Златков не успяха отблизо да прострелят вратаря на „Витоша” Валентин Галев. Така голът на Боби Галчев се оказа единствен в срещата и много ценен, защото донесе първите три точки за домакините от началото на първенството.

След мача старши треньорът на „Банско” Ели Маркес сподели: „Гостите имаха само един удар към нашата врата през целия мач, което означава, че нашите футболисти са спазили тактическите ми указания и навреме парираха действията на футболистите на „Витоша”. Радвам се, че спечелихме ценна победа срещу един от добрите отбори в групата – този на „Витоша” (Бистрица). Вече мислим за дербито на района, което ще се състои в събота в Разлог. Доволен съм, че при нас се завърнаха двама опитни футболисти в лицето на Никола Мицански и Милко Георгиев, на които им трябва наваксване в пропуснатото в подготовката, за да ги ползвам в оставащите мачове.”

Николай Христозов – старши треньор на „Витоша”, коментира: „Като цяло мачът според мен беше равностоен. Рано отбелязаният гол от дузпа в нашата врата повлия на нашите момчета. Имахме добри атаки, които не успяхме да развием докрай. Победата за домакините е напълно заслужена. В събота ще домакинстваме на „Надежда” (Доброславци).”

„Банско”: Атанас Тъпигьозов, Йордан Лечов, Костадин Слаев, Борис Божинов, Денис Ангелов, Борис Галчев, Веско Весков, Костадин Василев, Борислав Хазуров, Марио Димитров, Димитър Стоев (Милен Лефтеров, Милен Златков)

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular