Monday, May 27, 2024
HomeРегионПерникБойко Борисов пристигна спешно в Перник! (ВИДЕО)

Бойко Борисов пристигна спешно в Перник! (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов пристигна тази вечер в Перник, за да се запознае на място със ситуацията в града след обилните валежи. На място беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков. Премиерът бе посрещнат от кмета на Перник Станислав Владимиров и общински служители. “Пазете само хората, щетите ще ги покрием“, каза Борисов по време на инспекция на язовир „Студена“.

Видеото е качено в профилната страница във Фейсбук на зам. -министър Нанков. Премиерът коментира ситуацията в Пернишко с думите, че има Фонд за бедствия и аварии. Той отбеляза, че няма жертви и посочи, че материалниге щети ще бъдат покрити. На тръгване от село Ярджиловци Борисов поздрави мъжете, които вършат тежката работа по укрепването на реката и се борят с щетите от наводнението. Той се обърна към представителите на общината да им подсигрят сандвичи и чай.

Бойко Борисов даде разпореждане да се призовават хората да карат внимателно. “След този дъжд – да не заледи. Призовете хората да карат внимателно. Докато дойдат да опесъчат, тъй като нямаме камион на всеки метър, да не се направи беля”, каза премиерът.След посещението си в Перник, Бойко Борисов написа в профила си във Фейсбук следното : В община Перник е създадена добра организация за защита на гражданите и за преодоляване на последствията от наводненията.

В няколко населени места вече е обявено частично бедствено положение. Повишен и е притокът към яз. Студена, като той се изпуска контролирано, за да не прелее. От гр. Батановци са евакуирани 20 души, които са настанени при роднини. При нужда са осигурени още места за настаняване. Най-важното до този момент е, че няма жертви и пострадали. Трябва да опазим хората. Материалните щети ще ги покрием, ще използваме и Фонда за бедствия и аварии

RELATED ARTICLES

Most Popular